0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tip na výlet: Karlovský gastrofestival

Tip na výlet: Karlovský gastrofestival
sdílet:
Svátek všech gurmánů a milovníků valašské kuchyně

Již počtvrté se v údolí Léskové ve Velkých Karlovicích koná Karlovský gastrofestival. Od 5. do 7. října 2012 mohou návštěvníci zajít do místních restaurací a hospod a ochutnat valašské speciality, mezi které patří proslulá kyselice, halušky, frgály nebo slivovice.

Hlavním bodem celého festivalu je vyhlášená Gastro tour s mezinárodním farmářským trhem. Návštěvníci mohou ochutnat krajové speciality a produkty. Vstup na celou Gastro tour je zdarma. Za nabízené speciality se platí festivalovým platidlem – valašským gastrošem (1 gastroš = 25 Kč), který získáte v místních směnárnách.

Každý ročník festivalu se zaměřuje nejen na valašské speciality, ale i na jednu z kuchyní evropských zemí. Letos je to kuchyně maďarská, kterou spolu s čabajkou, uherákem a vyhlášenými maďarskými víny přiveze Miguel Rocha Vieira, šéfkuchař vyhlášené budapešťské restaurace Costes. Pro účastníky festivalu připraví jídla, která nejraději vaří ve svém domovském podniku.

Tip redakce:


Milovníky sladkého potěší každoroční Soutěž frgálů, která se letos koná už po jedenácté. Zápolení o nejlepší valašskou pizzu, jak se někdy frgálu s nadsázkou říká, patří k nejoblíbenějším doprovodným akcím. Zúčastnit se může každý, kdo přinese vlastnoručně upečený frgál nejpozději hodinu před začátkem celé soutěže. Nejlepší valašský koláč si nenechte ujít v neděli 7. října od 11 do 14 hodin v hotelu Spa Lanterna. Více na www.valachy.cz/karlovsky-gastrofestival

Připravila Irena Vaňková
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč