0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 17.–18. 11.

shromáždění
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Sametový víkend oslavte retro snídaní na Národní třídě. Bramborové placky plněné tvarohem na vás čekají na Jabkancové pouti v České Třebové.  Pokud jste se ještě nenasytili husy, můžete na ně i na sklenku svatomartinského vína vyrazit do Bzence na jižní Moravě nebo, jste-li právě v Praze, do Národního zemědělského muzea. A jestli si nedovedete představit život bez chilli, nemůžete chybět na happeningu Plechová huba.

pečivo

Sametový brunch na Národní

17. 11., snídaně 10.30–12.00, kulturní program po celý den, Praha, Národní třída
Zahájit oslavy výročí sametové revoluce retro snídaní budete moci přímo na místě, kde to všechno začalo – v Praze na Národní třídě. Pokud vás neláká melta, loupák, vajíčková pomazánka ani makovec nebo perník, zajděte si tam alespoň na koncert, výstavu, autorské čtení nebo divadelní vystoupení.

  • Vstup: kulturní akce zdarma (mimo představení DUP 39 v Národním divadle), rezervace snídaně na goout.cz
      

Jabkancová pouť

17. 11., 7.00–16.00, Česká Třebová, chalupa U Kostelíčka
Jabkance nejsou, jak by se mohlo z názvu zdát, z jablek, nýbrž z brambor, zvaných kdysi jablka země. Ochutnat je můžete v České Třebové, kde se tyto pečené placky z bramborového těsta, plněné sladkým tvarohem, tradičně podávaly o pouti při kostele svaté Kateřiny.

  • Vstup: zdarma
      

Bzenecké svatomartinské slavnosti

17. 11., 14.00–24.00, Bzenec, prostranství před zámkem a sokolovna
Nejdřív můžete u bzeneckého zámku zhlédnout napoleonskou bitvu a pak se můžete plynule přesunout do sklepa místní sokolovny, kde na vás bude čekat svatomartinské menu s ochutnávkou mladých vín.

  • Vstup: 450 Kč

husa

Letenská husa a košt svatomartinského vína

17. 11., 10.00–17.00, Praha, Národní zemědělské muzeum
Jestli jste si o svatomartinském víkendu nestihli dát husu, máte možnost to napravit v Národním zemědělském muzeu, kde jsou husí slavnosti tuto sobotu. Navíc se můžete těšit na řízenou degustaci svatomartinských vín, cimbálovou muziku a workshop Jak na dokonalou paštiku, který povede David Wisniowski, Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Děti zabaví tvořivé dílničky nebo divadelní představení.

  • Vstup: 50 Kč (platí do všech prostor muzea), vstupenky na degustaci k zakoupení v pokladně, rezervace workshopu na stránkách muzea.
     

chilli

Plechová huba

18. 11., od 12.00, Praha, Meet Factory
Vyzkoušet svou výdrž můžete na chilli festivalu Plechová huba. Jeho hlavní atrakcí je totiž soutěž v pojídání pálivých pokrmů. Akce je zároveň příležitostí pro setkání s dalšími příznivci papriček ostrých jako břitva, kde si můžete s ostatními chillimilci vyměnit semínka papriček, podělit se o zkušenosti při jejich pěstování nebo nakoupit už hotové chilli pasty, omáčky a další ostré dobroty.

  • Vstup: 150 Kč
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit