0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 18.–19. 5.

quiche
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Ve znamení bublinek se ponese třetí květnový víkend. Hned několik akcí se totiž věnuje šumivému vínu. Pokud mu neholdujete, vypravte se na guláš do Slavkova, na širokou nabídku dobrot do Litomyšli nebo pro krásné nádobí do pop-up obchodu Tabule.

 

sekt a dezert

Sektival

17. 5.–2. 6., restaurace po celé ČR
Po 17 dní můžete vyzkoušet v 44 restauracích v 31 městech párování sektu s jídly. Speciální menu sestavili šéfkuchaři k šumivým vínům českým, italským, německým i španělským od extrasuchých až po sladká. Provázet budou předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty.

pop up tabudle

Pop-up Tabule

18. 5., 11.00–20.00, Praha, Dlouhá 37, prostor nad vinárnou Bokovka
Nakoupit krásné a originální kousky z druhé ruky a s nimi si odnést domů i kus jejich příběhu můžete v pop-up obchodu Tabule, který vyroste na jediný den v pražské vinárně Bokovka. Nádobí i bytové doplňky s retro nádechem od klasiky z designových 60. let až po babičkovské konvice, lněné ubrusy a vonné svíčky zútulní vaši domácnost, občerstvení posílí vaše tělo a květinové vazby z květinářství Green Decor zalahodí vašemu čichu i zraku.

  • Vstup: info na místě
      

Gastronomické slavnosti M. D. Rettigové

18. 5.–19. 5., sobota 10.00–18.00, neděle 11.00–15.00, Litomyšl, Smetanovo náměstí a centrum města
Gastrofestival, kde budete moci ochutnat žabí stehýnka, šneky, husí játra, ale i maďarské klobásky, holandské a ovčí sýry, zvěřinové speciality, domácí limonády, vás čeká v Litomyšli, kde se od pondělí odehrávají Gastronomické slavnosti M. D. Rettigové. Jejich součástí je i speciální menu v místních restauracích, soutěž ve vaření kotlíkového guláše, hrncový průvod k hrobu Magdaleny Dobromily, rozličné kuchařské show či školička vaření pro děti.

  • Vstup: zdarma, na vybrané události je třeba zakoupit degustační kupon
      

Gulach open Austerlitz

19. 5., od 8.00, ochutnávka od 10.00, vyhlášení vítězů 18.00, koupaliště Slavkov
Uvařit, nebo alespoň ochutnat ten nejlepší hovězí guláš se vydejte do Slavkova u Brna. Množství masa na kotlík není omezeno, přikládat se smí pouze dřevem a koření a další ingredience jsou zcela na vás. Navíc bude k vaření i ochutnávání hrát živá hudba.

  • Vstup: 50 Kč, děti a důchodci zdarma
      

Prossecofest

18.–19. 5., 12.00–18.00, Praha, Villa Richter
Svátek italského šumivého vína vás čeká celý víkend v pražské Ville Richter, kde si mimo opojných bublinek můžete díky její poloze těsně vedle Pražského hradu vychutnat i překrásný výhled z tamní terasy. Mimo samotného prosseca se těšte na koktejly založené na šupivém víně, jako je populární Aperol spritz, klasická mimosa nebo méně známý hugo.

  • Vstup: 250 Kč, v ceně 3 degustační kupony a sklenka
       

víno

Růžový máj

19. 5., 10.00–21.00, Praha, Rašínovo nábřeží
Pokud si potrpíte na růžové víno nebo klaret, vydejte se na nábřeží, kde na vás čeká 61 stánků s víny od 36 vinařů a rozličným občerstvením, od grilovaných ryb a mořských plodů přes sýry a sušenou šunku až po vegetariánské a veganské speciality. 

  • Vstup: zdarma
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit