Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend: Bezobalový farmářský trh a další gastro akce

tržiště
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Pochutnejte si na farmářském trhu, degustujte víno v Českém Krumlově anebo zavítejte na zvěřinové hody do zájezdního hostince v Českém Rudolci.

Částečně bezobalový farmářský trh, Praha 7

dýně
V Česku se rozrůstá síť bezobalových obchodů, navíc se v Praze začátkem září otevřel první farmářský trh, kde je možné nakoupit do vlastních nádob nebo obalů.

„Primární koncept provozu farmářských trhů je spojen především s respektem k přírodě, k jejím zdrojům a také k lokální komunitě. Téma nakládání s odpady a způsob balení potravin na farmářských trzích, které pravidelně navštěvují tisíce lidí, je velmi zásadní. Proto jsme se rozhodli v Praze 7 na Řezáčově náměstí zvaném Heřmaňák spustit pilotní projekt farmářského trhu s minimem obalů,“ řekl Jiří Sedláček ze spolku Archetyp, provozovatel prvního částečně bezobalového farmářského trhu Heřmaňák a farmářského trhu Náplavka.

První farmářský trh se sníženou produkcí potravinových obalů zahájil provoz 9. září v Praze 7. Jedná se o první farmářský trh takového druhu v Česku a zároveň jde o první pravidelný farmářský trh pod širým nebem na území sedmé městské části. V provozu bude do konce roku, v plánu už je ale jeho plynulé pokračování v roce 2018. Princip bezobalových nákupů je velmi prostý – lidé nakupují do vlastních nádob, látkových tašek či košíků, které používají stále dokola.

  • Vstup zdarma.Termíny konání: (9:00-15:00): 4. 11., 18. 11., 2. 12., 16. 12. a 30. 12. 2017

Festival vína Český Krumlov

víno

Vytříbená domácí i zahraniční vína, nejen lokální gastronomické speciality, setkání se znalci vína,  jedinečné kulisy historického města - to vše a mnohem více je Festival vína Český Krumlov, který se koná od 20. října a končí na konci měsíce listopadu.

Festival nabídne obyvatelům a návštěvníkům města přehlídku tuzemských i zahraničních vín, podzimní oslavu Svatomartinských vín, gastronomické lahůdky a zejména přátelská setkání se znalci vína. 

V programu nechybí ani tradiční příjezd sv. Martina, Svatomartinské víno a menu v partnerských restauracích, oblíbená Zámecká slavnost vína v Zámecké jízdárně. Po celou dobu festivalu bude probíhat program Víno & Gastronomie & Kultura, který nabídne přátelská posezení u sklenky vína s uznávanými sommeliéry a vinaři.

  • Celý program najdete ZDE, kde je i návod na rezervaci degustací, akcí, ale i ceník. 20. 10. - 30.11. 2017

Zvěřinové hody v zájezdním hostinci v Českém Rudolci

pečené maso

Milujete zvěřinové speciality? Láká vás vyzkoušet kančí, dančí, srnčí, ochutnat divokou kachnu, zvěřinovou paštiku, bažantí vývar či snad povidlové taštičky s perníkem? Rádi spláchnete dobré jídlo kvalitním pivem? Pak pro vás máme výbornou zprávu. V rámci hodů se totiž představí novinka paní sládkové v podobě zázvorového piva Felčar, vařeného z čerstvého zázvoru.

  • Otevřeno bude v pátek 11:00 - 22:00, v sobotu 11:00 - 22:00 a v neděli od 11:00 – 20:00. 3. - 5.11. 2017

Související recepty

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...