Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zvěřina po burgundsku
Zvěřina po burgundsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zvěřina po burgundsku

4.1/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2967 kcal
Bílkoviny 239 g
Sacharidy 178 g
Tuky 88 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Známá francouzská úprava hovězího masa je vynikající i s různými druhy zvěřiny! Často se přidávají i žampiony – chcete-li, přihoďte na posledních dvacet minut dušení zhruba čtvrt kila očištěných hub.

Suroviny

lze nahradit jelením, srnčím, na dušení (např. z plece)
malá, asi 250g
robustní
česnek 1 stroužek
rozdrcený
olivový olej 4 PL
rajčatová passata - pyré 8 PL
lze nahradit rozmixovanými rajčaty
vývar hovězí 250 ml
bageta
čerstvá, k podávání

Postup

1

Maso očistěte a pokrájejte na ‚gulášové kostky. Cibulky vložte do kusu gázy (mušelínu) a zavažte. Spolu s masem dejte do mísy, zalijte oběma druhy vín, přidejte česnek, promíchejte a nechte přes noc marinovat v chladu.

2

Druhý den slijte a uchovejte nálev, maso a cibulky dejte zvlášť (v tuto chvíli oceníte zabalení).

3

Maso osušte a promíchejte s moukou; její přebytek oklepejte. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a maso zprudka ze všech stran po částech opečte. Osmažené vyjměte děrovanou naběračkou a nechte na vrstvě kuchyňského papíru odsát přebytečný tuk.

4

Až bude opečené všechno maso, vsypte je zpět do kastrolu, zalijte uchovaným vinným nálevem, vmíchejte rajčatové pyré i vývar a vložte bobkové listy. Přikryjte a na mírném plameni (nebo v troubě předehřáté na 180 stupňů) duste asi hodinu. Pak vmíchejte cibulky a opět duste asi hodinu. Burgundské maso je nejlepší druhý den, když se rozleží. Podávejte je s čerstvou bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč