Zvěřina po burgundsku

Zvěřina po burgundsku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3498 kcal
Bílkoviny 249 g
Cukr 270 g
Tuky 88 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Známá francouzská úprava hovězího masa je vynikající i s různými druhy zvěřiny! Často se přidávají i žampiony – chcete-li, přihoďte na posledních dvacet minut dušení zhruba čtvrt kila očištěných hub.

Suroviny

maso z daňka 1 kg
lze nahradit jelením, srnčím, na dušení (např. z plece)
cibule 10 ks
nakládané, malé, asi 250g
víno červené 500 ml
robustní
víno červené 120 ml
česnek 1 stroužek
rozdrcený
mouka pšeničná hladká
na obal
olivový olej 4 PL
rajčatové pyré 8 PL
lze nahradit rozmělněnými/ rozmixovanými rajčaty
vývar hovězí 250 ml
bobkový list 2 ks
bageta
čerstvá, k podávání

1. Maso očistěte a pokrájejte na ‚gulášové‘ kostky. Cibulky vložte do kusu gázy (mušelínu) a zavažte. Spolu s masem dejte do mísy, zalijte oběma druhy vín, přidejte česnek, promíchejte a nechte přes noc marinovat v chladu.

2. Druhý den slijte a uchovejte nálev, maso a cibulky dejte zvlášť (v tuto chvíli oceníte zabalení).

3. Maso osušte a promíchejte s moukou; její přebytek oklepejte. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a maso zprudka ze všech stran po částech opečte. Osmažené vyjměte děrovanou naběračkou a nechte na vrstvě kuchyňského papíru odsát přebytečný tuk.

4. Až bude opečené všechno maso, vsypte je zpět do kastrolu, zalijte uchovaným vinným nálevem, vmíchejte rajčatové pyré i vývar a vložte bobkové listy. Přikryjte a na mírném plameni (nebo v troubě předehřáté na 180 stupňů) duste asi hodinu. Pak vmíchejte cibulky a opět duste asi hodinu. Burgundské maso je nejlepší druhý den, když se rozleží. Podávejte je s čerstvou bagetou.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit