0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svíčková ze zvěřiny

Svíčková ze zvěřiny

4.2/5 Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2393 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 55 g
Tuky 132 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Božská omáčka, božské maso 

Suroviny

srnčí maso 1,2 kg
lze nahradit dančím
olej
na smažení
cibule 1 ks
větší
krupicový cukr 1 PL
ocet 1 PL
mrkev 1 ks
velká
lze nahradit velkou petrželí + 1/4 celeru
zavařené, do omáčky + k podávání
nové koření
na dochucení
pepř
celý, na dochucení
tymián
na dochucení
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
mouka
na zahuštění omáčky
smetana 200 ml
asi, lze nahradit zakysanou
knedlíky houskové
k podávání
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2

Maso ponechte vcelku a ze všech stran ho osmahněte na oleji ve velkém kastrolu. Vyjměte, vsypte pokrájenou slaninu a cibuli a asi pět minut opékejte, aby zezlátly. Poprašte lžící cukru a nechte chvíli karamelizovat, zakápněte octem a nechte odpařit.

3

Vsypte pokrájenou nebo nahrubo nastrouhanou zeleninu, lžíci brusinek a promíchejte. Vložte zpátky maso, přidejte koření, zlehka osolte a přikryté vložte do trouby. Pečte asi hodinu; občas zkontrolujte, nepotřebuje-li podlít.

4

Když je maso měkké, vyjměte je.

5

Šťávu nechte na sporáku odpařit, zaprašte trochou hladké mouky, zasmahněte, zalijte smetanou a krátce povařte. Vyndejte bobkový list i celá koření a omáčku rozmixujte nebo propasírujte dohladka. Ochutnejte a případně dolaďte.

6

Maso nakrájejte na plátky a podávejte přelité omáčkou, s knedlíky, brusinkami a citronem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč