
V týdnu od 12. do 18. května se ve Vodňanech koná 23. ročník rybářských dnů. Akce se pro Vodňanské stala každoroční tradicí, kdy je místní náměstí plné stánků a ve městě hraje hudba od rána do večera. V nabídce stánkařů jsou sladkovodní i mořské ryby upravené na všemožné způsoby. Návštěvníci koupí i ryby čerstvé.
Letošní program začne výstavou maleb na téma Stromy a voda. Pro následující dny se plánuje kuchařská soutěž pro studenty o nejlepší netradiční přípravu kapra či odborné semináře. Každý den budou program doprovázet hudební vystoupení. Hlavní program se plánuje na poslední den festivalu, který začne Dnem otevřených dveří v místní rybářské škole a skončí nočním ohňostrojem. Právě v sobotu 18. května je nejlepší vyrazit směr Vodňany a nakoupit čerstvé rybí maso.
Tip redakce:
Ve spotřebě rybího masa nejsme v Česku žádní přeborníci, ačkoli máme dobré zdroje sladkovodních ryb. Pojďte to spolu s námi změnit a inspirujte se osvědčenými recepty na lahůdkové úpravy rybího masa. K našim favoritům patří štika na zahradnický způsob (recept), pečený pstruh se slaninou (recept) a candát na rozmarýnu podle Itala Emanuela Ridiho (recept).