0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vodňanské rybářské dny

Vodňanské rybářské dny
sdílet:
Nejen rybí trhy, ale i zábavný a naučný doprovodný program čeká všechny ty, kteří v třetím květnovém týdnu zamíří směr jihočeské Vodňany.
V týdnu od 12. do 18. května se ve Vodňanech koná 23. ročník rybářských dnů. Akce se pro Vodňanské stala každoroční tradicí, kdy je místní náměstí plné stánků a ve městě hraje hudba od rána do večera. V nabídce stánkařů jsou sladkovodní i mořské ryby upravené na všemožné způsoby. Návštěvníci koupí i ryby čerstvé.

Letošní program začne výstavou maleb na téma Stromy a voda. Pro následující dny se plánuje kuchařská soutěž pro studenty o nejlepší netradiční přípravu kapra či odborné semináře. Každý den budou program doprovázet hudební vystoupení. Hlavní program se plánuje na poslední den festivalu, který začne Dnem otevřených dveří v místní rybářské škole a skončí nočním ohňostrojem. Právě v sobotu 18. května je nejlepší vyrazit směr Vodňany a nakoupit čerstvé rybí maso.

Tip redakce:


Ve spotřebě rybího masa nejsme v Česku žádní přeborníci, ačkoli máme dobré zdroje sladkovodních ryb. Pojďte to spolu s námi změnit a inspirujte se osvědčenými recepty na lahůdkové úpravy rybího masa. K našim favoritům patří štika na zahradnický způsob (recept), pečený pstruh se slaninou (recept) a candát na rozmarýnu podle Itala Emanuela Ridiho (recept).

Připravila Nikita Rybová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit