0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Volná degustace svatomartinských a mladých vín

Volná degustace svatomartinských a mladých vín
sdílet:
První lahve svatomartinského vína již byly otevřeny, první doušky koštovány. Jedenáctým listopadem však možnost degustace mladého vína z českých vinic nekončí. Vinotéky Moravský sommelier ho budou mít v nabídce až do konce letošního roku.

Formou volné degustace můžete poznat vlastnosti dvacítky moravských mladých vín, které pro tuto příležitost vybral sommeliérský mistr Libor Nazarčuk. K tradičním bílým, růžovým a červeným variantám svatomartinského vína se připojí i další mladá vína, která ochrannou známku Svatomartinské nezískala. Patří mezi ně například Veselé víno od Jiřího Horta ze Znojma či Mladý muškát ze Sonberku.

Ochutnávat můžete ve vinotékách Moravský sommelier ve třech moravských městech – v Břeclavi, v Lednici a ve Valticích. Akce trvá až do konce letošního roku nebo do vypití zásob.

Co: Volná degustace
Kdy: 11. 11.–31. 12. 2010
Kde: Vinotéky Moravský sommelier v Břeclavi, ve Valticích a v Lednici
Info: www.moravskysommelier.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit