0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zabijačkové hody v Hustopečích

Vepřové maso
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Udělejte si v sobotu malý gastronomický výlet za dobrým vínem a masopustními pochoutkami. Vyrazte do Hustopečí, kde budou vonět domácí jelítka, jitrnice, tlačenka, ovar a mnoho dalších dobrot. V rámci oslav masopustu se zde poprvé konají tradiční zabijačkové hody spojené s degustací vín od tuzemských vinařů.

Co: oslavy masopustu, zabijačkové hody a degustace vín
Kdy: v sobotu 21. března 2009 od 10.00
Kde: na Turhandlích, ulice Na Hradbách, Hustopeče
Za kolik: vstupné a zabijačková polévka jsou zdarma

Zabijačka s porážkou začne okolo 11.00, kdy se rozběhne i doprovodný program. Kromě vybraných pochoutek z vepřového masa budete moci ochutnávat místní vína v otevřených sklepích. Chybět nebude ani cimbálová muzika, country večer a oldies party. V rámci akce bude veřejnosti přístupný také renesanční dům U Synků, ve kterém sídlí Městské muzeum a galerie, Stálá vinařská expozice a Turistické informační centrum.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit