Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jarní saláty

Jarní saláty

Neláká vás s přibývajícím slunečními paprsky teplá večeře? Připravte si z několika přísad jednoduchý salát. S opečenými tousty ho můžete podávat jako samostatný chod, zastoupí však také přílohu k opékané rybě, pečenému kuřeti či hovězímu steaku.
27. 3. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Barevné variace


Při přípravě jarních salátů vyzkoušejte i jiné odrůdy listové zeleniny, než jste zvyklí. Využijte chuťových variant salátů, které se nabízejí – lehce oříškového polníčku, příjemně nahořklé červené čekanky radicchio, výrazně ostré rukoly, svěžích salátů lollo biondo a lollo rosso.

Jak nakoupit


Salát kupujte co nejčerstvější, s tuhými, nepovadlými listy. Uchovávejte ho ve spodní přihrádce lednice. Pokud jste koupili salát v plastovém obalu, před uložením v lednici ho vybalte. Nejlepší je, když koupený salát hned spotřebujete – jen tak máte jistotu, že bude křehký a křupavý.

Jak připravit


Salát před přípravou důkladně omyjte a osušte. Nejlépe to jde v odstředivce, pomoci si můžete i utěrkou. Proč je odstranění vody tak důležité? Jen tak zajistíte, aby vám přebytečná voda nerozředila zálivku, která také k listům lépe přilne. Zálivku přidávejte do salátu až jako poslední, jinak budete místo křehkých lístků servírovat povadlé kousky. Nakonec salát dozdobte hoblinkami parmazánu nebo aromatického sýra.

Chcete vyhrát elektrické struhadlo Moulinex Fresh Express Plus? Zúčastněte se soutěže zde.


REKLAMA

Přidat komentář