0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát ze zelených lístků, nektarinek a kozího sýra

Salát ze zelených lístků, nektarinek a kozího sýra
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát ze zelených lístků, nektarinek a kozího sýra

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2009 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 54 g
Tuky 166 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá páteční večeře, lákavá na pohled. Podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou.

Suroviny

loupané
nakrájené na plátky
lze nahradit jinou listovou zeleninou
Na zálivku
med 1 PL
balzamikový ocet 2 PL
cibule ½ ks
najemno nakrájená
olivový olej 120 ml
extra panenský
sůl
pepř

Postup

1

Přísady na zálivku prošlehejte v misce. Mandle nasucho opatrně opražte v pánvi.

2

Salátové listy a nektarinky rozdělte na čtyři talíře, rovnoměrně zakapejte zálivkou a navrch nasypte kozí sýr a mandle. Poprašte pepřem, případně dosolte.

Kouzelná přísada:
Ocet balsamico pochází z italského města Modena, kde se už po staletí vyrábí až několikaletým zráním v sudech. Získává tím výrazné aroma a lehce sirupovitou konzistenci. Zásadně se neředí vodou a k dochucení jídla stačí jenom pár kapek. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

je rychly a chutny a ovocie v nom posobi velmi osviezujuci. hodi sa aj ako doplnok k hlavnemu jedlu. kozi syr, kedze je pomerne drahy, sa da nahradit fetou, alebo obycajnym bielym syrom na salat, chuti rovnako. Taktiez namiesto nektariniek sa daju pouzit broskyne (najlepsie z konzervy)

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč