Salát ze zelených lístků, nektarinek a kozího sýra

Salát ze zelených lístků, nektarinek a kozího sýra

3 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2009 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 54 g
Tuky 166 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá páteční večeře, lákavá na pohled. Podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou.

Suroviny

mandle 50 g
loupané
nektarinka 3 ks
nakrájené na plátky
rukola 80 g
lze nahradit jinou listovou zeleninou
kozí sýr 150 g
Na zálivku
med 1 PL
balzamikový ocet 2 PL
cibule 0.5 ks
najemno nakrájená
olivový olej 120 ml
extra panenský
sůl
pepř

Postup

1

Přísady na zálivku prošlehejte v misce. Mandle nasucho opatrně opražte v pánvi.

2

Salátové listy a nektarinky rozdělte na čtyři talíře, rovnoměrně zakapejte zálivkou a navrch nasypte kozí sýr a mandle. Poprašte pepřem, případně dosolte.

Kouzelná přísada:
Ocet balsamico pochází z italského města Modena, kde se už po staletí vyrábí až několikaletým zráním v sudech. Získává tím výrazné aroma a lehce sirupovitou konzistenci. Zásadně se neředí vodou a k dochucení jídla stačí jenom pár kapek. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

je rychly a chutny a ovocie v nom posobi velmi osviezujuci. hodi sa aj ako doplnok k hlavnemu jedlu. kozi syr, kedze je pomerne drahy, sa da nahradit fetou, alebo obycajnym bielym syrom na salat, chuti rovnako. Taktiez namiesto nektariniek sa daju pouzit broskyne (najlepsie z konzervy)

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit