Rychlá páteční večeře, lákavá na pohled. Podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou.
Suroviny
mandle
50
g
loupané
nektarinka
3
ks
nakrájené na plátky
rukola
80
g
lze nahradit jinou listovou zeleninou
kozí sýr
150
g
Na zálivku
med
1
PL
balzamikový ocet
2
PL
cibule
½
ks
najemno nakrájená
olivový olej
120
ml
extra panenský
sůl
pepř
Postup
1
Přísady na zálivku prošlehejte v misce. Mandle nasucho opatrně opražte v pánvi.
2
Salátové listy a nektarinky rozdělte na čtyři talíře, rovnoměrně zakapejte zálivkou a navrch nasypte kozí sýr a mandle. Poprašte pepřem, případně dosolte.
Kouzelná přísada:
Ocet balsamico pochází z italského města Modena, kde se už po staletí vyrábí až několikaletým zráním v sudech. Získává tím výrazné aroma a lehce sirupovitou konzistenci. Zásadně se neředí vodou a k dochucení jídla stačí jenom pár kapek.
Komentáře
Anonym
25.04.2008 16:14
moj oblubeny!