0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát ze zelených lístků, nektarinek a kozího sýra

Salát ze zelených lístků, nektarinek a kozího sýra
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát ze zelených lístků, nektarinek a kozího sýra

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2009 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 54 g
Tuky 166 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá páteční večeře, lákavá na pohled. Podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou.

Suroviny

mandle 50 g
loupané
nektarinka 3 ks
nakrájené na plátky
rukola 80 g
lze nahradit jinou listovou zeleninou
kozí sýr 150 g
Na zálivku
med 1 PL
balzamikový ocet 2 PL
cibule 0.5 ks
najemno nakrájená
olivový olej 120 ml
extra panenský
sůl
pepř

Postup

1

Přísady na zálivku prošlehejte v misce. Mandle nasucho opatrně opražte v pánvi.

2

Salátové listy a nektarinky rozdělte na čtyři talíře, rovnoměrně zakapejte zálivkou a navrch nasypte kozí sýr a mandle. Poprašte pepřem, případně dosolte.

Kouzelná přísada:
Ocet balsamico pochází z italského města Modena, kde se už po staletí vyrábí až několikaletým zráním v sudech. Získává tím výrazné aroma a lehce sirupovitou konzistenci. Zásadně se neředí vodou a k dochucení jídla stačí jenom pár kapek. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

je rychly a chutny a ovocie v nom posobi velmi osviezujuci. hodi sa aj ako doplnok k hlavnemu jedlu. kozi syr, kedze je pomerne drahy, sa da nahradit fetou, alebo obycajnym bielym syrom na salat, chuti rovnako. Taktiez namiesto nektariniek sa daju pouzit broskyne (najlepsie z konzervy)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit