Salát ze zelených lístků, nektarinek a kozího sýra

Salát ze zelených lístků, nektarinek a kozího sýra

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2009 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 54 g
Tuky 166 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá páteční večeře, lákavá na pohled. Podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou.

Související recepty

Suroviny

mandle 50 g
loupané
nektarinky 3 ks
nakrájené na plátky
rukola 80 g
lze nahradit jinou listovou zeleninou
kozí sýr 150 g
Na zálivku
med 1 PL
balzamikový ocet 2 PL
cibule 0.5 ks
najemno nakrájená
olivový olej 120 ml
extra panenský
sůl
pepř

1Přísady na zálivku prošlehejte v misce. Mandle nasucho opatrně opražte v pánvi.

2Salátové listy a nektarinky rozdělte na čtyři talíře, rovnoměrně zakapejte zálivkou a navrch nasypte kozí sýr a mandle. Poprašte pepřem, případně dosolte.

Kouzelná přísada:
Ocet balsamico pochází z italského města Modena, kde se už po staletí vyrábí až několikaletým zráním v sudech. Získává tím výrazné aroma a lehce sirupovitou konzistenci. Zásadně se neředí vodou a k dochucení jídla stačí jenom pár kapek. Aceto balsamico di Modena, Ponti, 250 ml za 75 Kč, k dostání třeba v Carrefouru a Hypernově.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

je rychly a chutny a ovocie v nom posobi velmi osviezujuci. hodi sa aj ako doplnok k hlavnemu jedlu. kozi syr, kedze je pomerne drahy, sa da nahradit fetou, alebo obycajnym bielym syrom na salat, chuti rovnako. Taktiez namiesto nektariniek sa daju pouzit broskyne (najlepsie z konzervy)

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit