Kombinace salátu a oříšků je v české kuchyni zcela nedoceněná. Přitom patří k těm, na které se nezapomíná, a to v tom nejlepším smyslu! Máslo s citronem je jako dresink velmi neobvyklé, ale se salátem výborně ladí a navíc báječně zjemní jeho chuť.
Suroviny
Postup
Až 24 hodin předem: srdíčka
Oddělte větší tmavozelené listy ze salátů, odstraňte všechny poškozené či zahnědlé a ponechte jen vnitřní část hlávky se světlezelenými listy. Větší lístky překrájejte nebo natrhejte na menší kousky. Srdíčka podélně rozkrojte na čtvrtky. Vše vložte do velké salátové mísy, pokryjte potravinovou fólií a uchovejte v chladničce.
Před podáváním:
Salát osolte, opepřete, ochuťte cukrem a dobře promíchejte. Malou pánev rozehřejte na střední stupeň a dejte do ní oříšky, česnek a máslo. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí a nezačne bublat. Poté zakápněte citronem a znovu promíchejte.
Směsí přelijte salát. Dobře promíchejte a podávejte pokud možno ihned, aby máslo nevychladlo.
Tip Apetitu:
I pěstitelé už dávno přišli na to, že u salátu je největší zájem o srdíčka. Tak vznikl salát Little Gem.
Komentáře