Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Ani gram mouky! Bezlepkové ovocné potěšení

Popis receptu: 
Velmi vláčný a chutný dort, který neobsahuje ani gram mouky. Je tedy vhodný i pro lidi, co mají alergii na lepek.
Autor: Michaela Mirovska
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Korpus: 6 vajec 6 vanilkovych pudinku 300ml oleje 200g moučkového cukru 1 kypřící prášek do pečiva Pokud nemáte silikonovou formu, tak olej a strouhanka na vysypání formy. Krém: 2 vanilkové pudinky 0,5 l mléka 2x vanilkový cukr 1 celé máslo 100g moučkoveho cukru Tuzemský rum na dochucení Ostatní ingredience: Meruňková marmelada na promazani pater dortu. Ovoce na dozdobeni: jahody, maliny, boruvky

Příprava jídla

Celá vejce šlehejte do pěny, cca 5 minut. Přisypte pudinky, dobře zašlehejte, dále pak moučkový cukr a prášek do pečiva. Opět pečlivě prošlehejte. Nakonec pomalu přilévejte olej, který do těsta hladce všlehejte (na nejnižší stupeň šlehání). Korpus pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut. Upečený je, pokud do něj zapíchnete špejli a vytáhnete jí čistou. Dort nechte vychladnout. Má skvělou konzistenci, která umožňuje prokrajovat ho i na velmi tenké plátky. Mezi tím, co se dort peče, nachystejte si pudink na krém. Z pudinků, mléka a vanilkových cukrů uvařte hustou kaši, dobře povařte. Nechte velmi dobře vychladnout. Po vychladnutí sundejte z pudinku škraloup a pudink velmi dobře prošlehejte. Poté po částech přidávejte máslo a moučkový cukr. Jako poslední ingredienci přidejte rum dle chuti. Pomalu přilévejte a stále šlehejte na nejnižší stupeň. Vychladlý korpus rozkrojte na tři patra. Každé patro lehce pokapte rumem, pomažte oblíbenou marmeladou (dle mě je nejchutnejsi meruňkova) a na marmeladu nemažte ještě maslový krém. Dort dozdobte dle vaší fantazie a dle vaší chuti (borůvky, jahody, maliny).

Přidat komentář