Ani gram mouky! Bezlepkové ovocné potěšení

Ani gram mouky! Bezlepkové ovocné potěšení

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus:
6 vajec
6 vanilkovych pudinku
300ml oleje
200g moučkového cukru
1 kypřící prášek do pečiva

Pokud nemáte silikonovou formu, tak olej a strouhanka na vysypání formy.

Krém:
2 vanilkové pudinky
0,5 l mléka
2x vanilkový cukr
1 celé máslo
100g moučkoveho cukru
Tuzemský rum na dochucení

Ostatní ingredience:
Meruňková marmelada na promazani pater dortu.
Ovoce na dozdobeni: jahody, maliny, boruvky
Celá vejce šlehejte do pěny, cca 5 minut. Přisypte pudinky, dobře zašlehejte, dále pak moučkový cukr a prášek do pečiva. Opět pečlivě prošlehejte. Nakonec pomalu přilévejte olej, který do těsta hladce všlehejte (na nejnižší stupeň šlehání). Korpus pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut. Upečený je, pokud do něj zapíchnete špejli a vytáhnete jí čistou. Dort nechte vychladnout. Má skvělou konzistenci, která umožňuje prokrajovat ho i na velmi tenké plátky. Mezi tím, co se dort peče, nachystejte si pudink na krém. Z pudinků, mléka a vanilkových cukrů uvařte hustou kaši, dobře povařte. Nechte velmi dobře vychladnout. Po vychladnutí sundejte z pudinku škraloup a pudink velmi dobře prošlehejte. Poté po částech přidávejte máslo a moučkový cukr. Jako poslední ingredienci přidejte rum dle chuti. Pomalu přilévejte a stále šlehejte na nejnižší stupeň. Vychladlý korpus rozkrojte na tři patra. Každé patro lehce pokapte rumem, pomažte oblíbenou marmeladou (dle mě je nejchutnejsi meruňkova) a na marmeladu nemažte ještě maslový krém. Dort dozdobte dle vaší fantazie a dle vaší chuti (borůvky, jahody, maliny).

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit