Ani gram mouky! Bezlepkové ovocné potěšení

Ani gram mouky! Bezlepkové ovocné potěšení

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus:
6 vajec
6 vanilkovych pudinku
300ml oleje
200g moučkového cukru
1 kypřící prášek do pečiva

Pokud nemáte silikonovou formu, tak olej a strouhanka na vysypání formy.

Krém:
2 vanilkové pudinky
0,5 l mléka
2x vanilkový cukr
1 celé máslo
100g moučkoveho cukru
Tuzemský rum na dochucení

Ostatní ingredience:
Meruňková marmelada na promazani pater dortu.
Ovoce na dozdobeni: jahody, maliny, boruvky
Celá vejce šlehejte do pěny, cca 5 minut. Přisypte pudinky, dobře zašlehejte, dále pak moučkový cukr a prášek do pečiva. Opět pečlivě prošlehejte. Nakonec pomalu přilévejte olej, který do těsta hladce všlehejte (na nejnižší stupeň šlehání). Korpus pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut. Upečený je, pokud do něj zapíchnete špejli a vytáhnete jí čistou. Dort nechte vychladnout. Má skvělou konzistenci, která umožňuje prokrajovat ho i na velmi tenké plátky. Mezi tím, co se dort peče, nachystejte si pudink na krém. Z pudinků, mléka a vanilkových cukrů uvařte hustou kaši, dobře povařte. Nechte velmi dobře vychladnout. Po vychladnutí sundejte z pudinku škraloup a pudink velmi dobře prošlehejte. Poté po částech přidávejte máslo a moučkový cukr. Jako poslední ingredienci přidejte rum dle chuti. Pomalu přilévejte a stále šlehejte na nejnižší stupeň. Vychladlý korpus rozkrojte na tři patra. Každé patro lehce pokapte rumem, pomažte oblíbenou marmeladou (dle mě je nejchutnejsi meruňkova) a na marmeladu nemažte ještě maslový krém. Dort dozdobte dle vaší fantazie a dle vaší chuti (borůvky, jahody, maliny).

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit