Celá vejce šlehejte do pěny, cca 5 minut. Přisypte pudinky, dobře zašlehejte, dále pak moučkový cukr a prášek do pečiva. Opět pečlivě prošlehejte. Nakonec pomalu přilévejte olej, který do těsta hladce všlehejte (na nejnižší stupeň šlehání).
Korpus pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut. Upečený je, pokud do něj zapíchnete špejli a vytáhnete jí čistou.
Dort nechte vychladnout. Má skvělou konzistenci, která umožňuje prokrajovat ho i na velmi tenké plátky.
Mezi tím, co se dort peče, nachystejte si pudink na krém.
Z pudinků, mléka a vanilkových cukrů uvařte hustou kaši, dobře povařte. Nechte velmi dobře vychladnout.
Po vychladnutí sundejte z pudinku škraloup a pudink velmi dobře prošlehejte. Poté po částech přidávejte máslo a moučkový cukr.
Jako poslední ingredienci přidejte rum dle chuti. Pomalu přilévejte a stále šlehejte na nejnižší stupeň.
Vychladlý korpus rozkrojte na tři patra. Každé patro lehce pokapte rumem, pomažte oblíbenou marmeladou (dle mě je nejchutnejsi meruňkova) a na marmeladu nemažte ještě maslový krém.
Dort dozdobte dle vaší fantazie a dle vaší chuti (borůvky, jahody, maliny).
Suroviny
Porce
10
Suroviny
Porce
10