Blood orange cheesecake

Blood orange cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušienkový základ:
120 g maslových sušienok s vanilkovou náplňou

30 g masla

1/4 lyžičky škorice

štipka soli

Plnka:
250 g mascarpone

280 g Philadelphia

50 g smotana na šľahanie

1 lyžička vanilkovej pasty

šťava a kôra z 1 pomaranča blood orange

šľava z 1/2 citróna

2 vajcia

100 g kryštálového cukru


Voliteľné:
marhuľový džem, smotana na šľahanie, červený pomaranč a lístky čerstvej mäty na dekoráciu

 

Sušienky spolu s maslom, škoricou a soľou pomeľte v mixéri na kompaktnú zmes. Základom potom vysteľte spodok 18 cm tortovej formy.

Plnku pripravíte miernym prešľahaním mascarpone so syrom Philadelphia spolu s cukrom, následne pridaním celých vajec, štiav a kôry z citrusov, vanilky a smotany na šľahanie.

Cheesecakeovú zmes vylejte na sušienkový základ. Formu zvonku pevne obaľte alobalom a ponorte do vodného kúpeľa tak, že formu položíte do väčšej formy alebo plechu s horúcou vodou.

Pečte pri 150°C počas jednej hodiny. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť pri izbovej teplote a nakoniec v chladničke, najlepšie cez noc.

Zákusok pred podávaním môžete potrieť zohriatym marhuľovým džemom, dozdobiť smotanou na šľahanie a kúskami červeného pomaranča, či lískami čerstvej mäty.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...
  • Tipy redakce

Zažijte party s lahůdkami od moře

Ne každý se letos vydává k moři, proto možná nastal čas přiblížit si Středomoří s pomocí typických chutí. Co takhle připravit si lahodné přímořské pokrmy u vás doma? Pojďme se společně podívat na jednoduché pokrmy, které vás během...
  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Obchod Apetit