Caprese minicheesecaky

Caprese minicheesecaky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Snadné

Suroviny

100 g slaných sušienok typu TUC
50 g roztopeného masla
250 g Philadelphie original alebo light
125 g bylinkovej Philadelphie
3 lyžice kyslej smotany
125 g mozzarelly
8 ks sušených paradajok
hrsť lístkov čerstvej bazalky
1 väčšie vajce
soľ

 

TUC-ky rozdrvíme alebo rozmixujeme. Pomaly prilievame roztopené maslo a miešame, aby sa zmes zjednotila.
Formu na mafiny vyložíme papierovými košíčkami a do každého vložíme za lyžicu sušienkovej zmesi. Poriadne ju pozatláčame a formu uložíme do mrazničky.
Zatiaľ pokrájame mozzarellu na malé kúsky, sušené paradajky a bazalku nadrobno.
Philadelphiu vyšľaháme so smotanou a vajcom, osolíme a zamiešame pokrájané časti.
Mafinovú formu vyberieme z mrazničky a vytvorenú syrovú hmotu rozmistnime do košíčkov na stuhnutý základ.
Pečieme zhuba 40 minút pri teplote 170°C a necháme vychladnúť v trúbe. Potom uložíme do chladničky. Cheesecaky môžeme vyzdobiť a podávať so zeleninou.

 


 

 

Autor: zdenasolan

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit