Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový hruškovo-pomerančový dort pro Apetit

Čokoládový hruškovo-pomerančový dort pro Apetit

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

TMAVÝ KORPUS

150g polohrubé mouky
180g krystalového cukru
125g másla
90g vody
90g čokolády s příchutí pomerančů, já vybrala lindt
1 lžíce kakaa
2 vejce
3 lžíce oleje
60 ml podmáslí
1/4 prášku do pečiva
1/4 lžičky jedlé sody
 

SVĚTLÝ KORPUS

Suroviny jsou stejné. Ale místo kakaa a pomerančové čokolády, dáme:

90g bílé čokolády

půlku rozmačkaného banánu

 

KRÉM
500g mascarponé
250 ml šlehačky
vanilkový cukr dle chuti
3-4 ks vetší oloupané hruškZ
Trochu rumu smíchaného s půlkou vymačkaného pomeranče
 
DOHOTOVENÍ
Kvalitní čokoláda a trochu smetany
Několik plátků pomeranče, které budou na půl usušené
Malá hruška
Zbytek krému
Autor: TinaMar

Apetit magazín

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum
  • Zajímavosti

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum

Fenomén dubajské čokolády vám určitě neunikl a možná jste si ji dokonce zkusili připravit doma. Pravděpodobně vám v lednici zbyla sezamová pasta tahini a teď přemýšlíte, co s ní. Rádi vám poradíme, jak ji využít! Je to nečekaně všestranná...