Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
0,0 (0x)
14. 3. 2019
Čokoládový hruškovo-pomerančový dort pro Apetit
Čokoládový hruškovo-pomerančový dort pro Apetit


Snadné
> 60 min
0,0 (0x)

PŘÍPRAVA TĚSTA
Troubu předehřejeme na 160°C. Připravíme si formu o průměru 20 cm, kterou vyložíme pečícím papírem.
Do misky na vodní lázeň dáme máslo, přilijeme vodu a necháme rozpustit. Přidáme nalámanou čokoládu a pak vymícháme do pěkné směsi. Sundáme z plotýnky a necháme lehce zchladnout. Do mísy prosejeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a kakao. Přidáme cukr a promícháme. Pak přilijeme do mísy čokoládovou směs, opět promícháme a přidáme olej. Zapracujeme a po jednom vyklepneme vejce a každé do těsta vmícháme. Nakonec zamícháme podmáslí. Těsto nalijeme do formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 45 min. nebo dokud nebude špejle zapíchnutá doprostřed bez drobečků. Poté necháme vychladit a můžeme připravovat stejným způsobem světlý korpus. Rozmačkaný banán se přidá tehdy, až sypké věci jsou spojené s čokoládovou směsí. Toto těsto se peče o 10 minut déle.
 
PŘÍPRAVA KRÉMU
V míse ušleháme do tuha šlehačku. Přidáme mascarpone a zašleháme spolu. Dle chuti dosladíme. Krém by se měl rozdělit na čtvrtiny.

SKLÁDÁNÍ DORTU
Oba dorty rozřízneme na půlku. Každý plát korpusu pokapeme tak 3-4 lžícemi rumové šťávy s pomerančem. Naneseme část krému a nakrájíme několik slabších plátků hrušek. Přiložíme další korpus pokapaný rumem se šťávou a takhle pokračujeme až do posledního. Střídáme světlý a tmavý korpus. Celý dort obmažeme. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou zředíme ohřátou smetanou. Kolem okraje dortu uděláme nepravidelné cákance, které necháme stéci dolů. Zbylý krém nastříkáme na dort a libovolně dozdobíme plátky pomerančů a hrušky. Můžeme to i ozdobit čerstvou mátou. Dvě tři hodinky necháme odležet a můžeme podávat.
 

Dobrou chuť :)


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu