Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový hruškovo-pomerančový dort pro Apetit

Čokoládový hruškovo-pomerančový dort pro Apetit

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

TMAVÝ KORPUS

150g polohrubé mouky
180g krystalového cukru
125g másla
90g vody
90g čokolády s příchutí pomerančů, já vybrala lindt
1 lžíce kakaa
2 vejce
3 lžíce oleje
60 ml podmáslí
1/4 prášku do pečiva
1/4 lžičky jedlé sody
 

SVĚTLÝ KORPUS

Suroviny jsou stejné. Ale místo kakaa a pomerančové čokolády, dáme:

90g bílé čokolády

půlku rozmačkaného banánu

 

KRÉM
500g mascarponé
250 ml šlehačky
vanilkový cukr dle chuti
3-4 ks vetší oloupané hruškZ
Trochu rumu smíchaného s půlkou vymačkaného pomeranče
 
DOHOTOVENÍ
Kvalitní čokoláda a trochu smetany
Několik plátků pomeranče, které budou na půl usušené
Malá hruška
Zbytek krému
Autor: TinaMar

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...