Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,1 (18x)
4. 3. 2019
Narozeninový Red Velvet
Narozeninový Red Velvet


Snadné
> 60 min
4,1 (18x)

Jako první si připravíme hmotu na čokoládové lanýže, nejlépe den předem.

V kastrulku si zahřejeme smetanu, cukr a máslo, zahříváme na středním plameni, dokud se nerozpustí všechen cukr. Poté stahneme z ohně a přidáme nalámanou čokoládu a mícháme dokud se úplně nerozpustí.

Směs přendáme do misky a překryjeme potravinovou fólií, kterou přitiskneme přímo na povrch směsi, zabráníme tím oschnutí. Necháme v lednici do druhého dne.

Druhý den vyndáme z lednice a necháme lehce povolit. Pomocí dvou lžíček tvarujeme lanýže, které obalujeme v kakau.

 

Rozhřejeme si troubu na 170°C

Nyní si připravíme korpus. V jedné míse smíchamé mouku, sůl a kakao, v druhé míse pak vyšleháme cukr se změklým máslem do pěny a postupně do této směsi zapracujeme vajíčka.

Do mokré směsi postupně zapracujeme suchou směs. Těsto bude v tuto chvíli dost tuhé.

Nyní si v hrnku rozmícháme podmáslí s barvivem a vanilkovým extraktem a zapracujeme do těsta.

Jako poslední si v octu rozmícháme jedlou sodu a zapracujeme do těsta.

Těsto přendáme do dvou forem o velikosti 18cm a pečeme při 170°C cca 45minut, podle trouby. Propečení zkusíme špejlí.

Po vychladnutí korpusy rozřízneme na půl.

 

Nyní je na řadě krém. Nejdříve si promícháme mascarpone se smetanovým sýrem a cukrem. Poté přidáme změklé máslo a vanilkový extrakt a vyšleháme pevější a jemný krém. Dáme jej vychladit do lednice.

 

Nyní už nás čeká pouze zdobení. Krém si dáme do cukrářského sáčku se širokou špičkou.

Na spodní korpus děláme vedle sebe větší bobky po okraji korpusu, poté pokryjeme krémem i prostředek korpusu - poklademe borvůkama. Stejně postupujeme i v druhém patře, ale nyní použijeme maliny.

Poslední patro zatím necháme bez krému. Nejdříve na něj naaranžujeme kornout, lanýže a ovoce. Na zbylé volné místo opět pomocí sáčku tvoříme bobky. Ovoce a lanže dále aranžujeme i na bok dortu a vytvoříme efekt vysypaného kornoutu.

Dort ještě necháme vychladit v lednici a můžeme podávat.

 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu