Proja - projara

Proja - projara

Hodnocení receptu
Průměr: 1 ()
Do 20 minut Snadné

Suroviny

Ingredience:

500 gkukuřičné mouky
3 lžícesádla
1/2 lžičkysoli
1/2 lvody
2 ksvejce

Postup:

1. Vejce rozmícháme v osolené vodě a za stálého míchání přidáme kukuřičnou mouku, aby vzniklo řídké těsto
2. Nalijeme ho na sádlem vymazaný plech a ještě ho horkým sádlem pokapeme
3. Pečeme v teplé troubě vyhřáté na 170-180 °C, když se začne zapékat, na několika místech ho vidličkou propícháme, dále pečeme, až zčervená
4. Hotový plát rozkrájíme na porce a podáváme teplý nebo i studený
5. Každou porci můžeme přizdobit pikantní pomazánkou a různou zeleninou, nebo potřít kečupem, posypat cibulí apod. 

Autor: konecna

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit