0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Proja - projara

Proja - projara

Hodnocení receptu
1 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Snadné

Suroviny

Ingredience:

500 gkukuřičné mouky
3 lžícesádla
1/2 lžičkysoli
1/2 lvody
2 ksvejce

Postup:

1. Vejce rozmícháme v osolené vodě a za stálého míchání přidáme kukuřičnou mouku, aby vzniklo řídké těsto
2. Nalijeme ho na sádlem vymazaný plech a ještě ho horkým sádlem pokapeme
3. Pečeme v teplé troubě vyhřáté na 170-180 °C, když se začne zapékat, na několika místech ho vidličkou propícháme, dále pečeme, až zčervená
4. Hotový plát rozkrájíme na porce a podáváme teplý nebo i studený
5. Každou porci můžeme přizdobit pikantní pomazánkou a různou zeleninou, nebo potřít kečupem, posypat cibulí apod. 

Autor: konecna

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit