Proja - projara

Proja - projara

Hodnocení receptu
1 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Snadné

Suroviny

Ingredience:

500 gkukuřičné mouky
3 lžícesádla
1/2 lžičkysoli
1/2 lvody
2 ksvejce

Postup:

1. Vejce rozmícháme v osolené vodě a za stálého míchání přidáme kukuřičnou mouku, aby vzniklo řídké těsto
2. Nalijeme ho na sádlem vymazaný plech a ještě ho horkým sádlem pokapeme
3. Pečeme v teplé troubě vyhřáté na 170-180 °C, když se začne zapékat, na několika místech ho vidličkou propícháme, dále pečeme, až zčervená
4. Hotový plát rozkrájíme na porce a podáváme teplý nebo i studený
5. Každou porci můžeme přizdobit pikantní pomazánkou a různou zeleninou, nebo potřít kečupem, posypat cibulí apod. 

Autor: konecna

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit