Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Redvelvet cheesecake

Popis receptu: 

Pokud jste milovníci tvarohových dezertů a cheesecake patří mezi vašich top 10, tak musíte redvelvet cheesecake určitě vyzkoušet.

 

Autor: Michaela Matušková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: 8 - 10
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus:

    1 a 1/2 hrnku čokoládových sušenek (nejlepší jsou oreo bez náplně)
    1/4 hrnku rozpuštěného másla
    1 polévková lžíce cukru krystal
     
    Náplň:
     
    3 vaničky tučného tvarohu
    1 a 1/2 hrnku cukru krystal
    4 vejce
    3 lžíce kakaa na vaření
    1 hrnek kefíru + 3 lžíce na rozmíchání barvy
    2 kávové lžičky vanilkového extraktu
    1 lžíce bílého vinného octa
    1 a 1/2 kávové lžičkypotravinářské barvy (gelové)
     
    Krém:
     
    2 balení philadelphie
    110g másla
    2 hrnky práškového cukru
    1 lžička vanilkového extratku

     

Příprava jídla

Dno kulaté formy na dort vyložíme pečícím papírem a stěny potřeme máslem.

Čokoládové sušenky (oreo) zbavíme náplně a vložíme je do mixéru. Rozmixujem na úplně hladký přášek. Smícháme s rozpuštěným máslem a cukrem. Vložíme do připravené formy a polévkovou lžičkou pořádně umačnáme a uhladíme. Dáme bokem.

Do mísy od robota vložíme tři vaničky tvarohu a cukr a šleháme 1 - 2 minuty. Mezitím si do misky rozklepnem čtyři vejce a rozšleháme vidličkou. Snížíme otáčky a pomale přilijeme k tvarohu s cukrem. Přidáme kakao, vanilkový extrakt, vinný ocet a zákys. Stále šleháme na nízké otáčky.

V malé mističce si rozmícháme barvu v zákysu a přilijeme do robotu (v tuhle chvíli raději robot na chvíli vypínám, přecejen uklízet červenou barvu po půlce kuchyně není má oblíbená činnost). 

Ušlehanou náplň vlijeme na korpus a vložíme do předem vyhřáté trouby na 170°, na 10minut (ne na horkovzduch!). Po deseti minutách stáhneme teplotu na 150° a pečeme 1 hodinu a 15 minut.

Po upečení vytáhneme cheesecake z trouby, nožem obkrojíme okraje a vrátíme do vyplé trouby vychladnout (trvá cca 30 - 40minut). Po vychladnutí přendáme do lednice a necháme přes noc stuhnout v ledničce.

Druhý den si ušleháme krém. Do robota dáme dvě balení sýru philadelphie , moučkový cukr a vanilkový extrakt a vše důkladně vyšleháme. 

Krém vložíme do zdobícího sáčku a naneseme ho na cheesecake, tak jak se nám to bude líbit.

Můžeme ozdobyt dle fantazie (nejlíp na něm ale vyniknou ozdoby laděné do červených barev) a můžeme podávat.

 

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Do krému samozřejmě patří i máslo, které je uvedené v ingrediencích. Omlouvám se nějak mi uniklo.

Přidat komentář