Redvelvet cheesecake

Redvelvet cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

Korpus:

1 a 1/2 hrnku čokoládových sušenek (nejlepší jsou oreo bez náplně)
1/4 hrnku rozpuštěného másla
1 polévková lžíce cukru krystal
 
Náplň:
 
3 vaničky tučného tvarohu
1 a 1/2 hrnku cukru krystal
4 vejce
3 lžíce kakaa na vaření
1 hrnek kefíru + 3 lžíce na rozmíchání barvy
2 kávové lžičky vanilkového extraktu
1 lžíce bílého vinného octa
1 a 1/2 kávové lžičkypotravinářské barvy (gelové)
 
Krém:
 
2 balení philadelphie
110g másla
2 hrnky práškového cukru
1 lžička vanilkového extratku

 

Dno kulaté formy na dort vyložíme pečícím papírem a stěny potřeme máslem.

Čokoládové sušenky (oreo) zbavíme náplně a vložíme je do mixéru. Rozmixujem na úplně hladký přášek. Smícháme s rozpuštěným máslem a cukrem. Vložíme do připravené formy a polévkovou lžičkou pořádně umačnáme a uhladíme. Dáme bokem.

Do mísy od robota vložíme tři vaničky tvarohu a cukr a šleháme 1 - 2 minuty. Mezitím si do misky rozklepnem čtyři vejce a rozšleháme vidličkou. Snížíme otáčky a pomale přilijeme k tvarohu s cukrem. Přidáme kakao, vanilkový extrakt, vinný ocet a zákys. Stále šleháme na nízké otáčky.

V malé mističce si rozmícháme barvu v zákysu a přilijeme do robotu (v tuhle chvíli raději robot na chvíli vypínám, přecejen uklízet červenou barvu po půlce kuchyně není má oblíbená činnost). 

Ušlehanou náplň vlijeme na korpus a vložíme do předem vyhřáté trouby na 170°, na 10minut (ne na horkovzduch!). Po deseti minutách stáhneme teplotu na 150° a pečeme 1 hodinu a 15 minut.

Po upečení vytáhneme cheesecake z trouby, nožem obkrojíme okraje a vrátíme do vyplé trouby vychladnout (trvá cca 30 - 40minut). Po vychladnutí přendáme do lednice a necháme přes noc stuhnout v ledničce.

Druhý den si ušleháme krém. Do robota dáme dvě balení sýru philadelphie , moučkový cukr a vanilkový extrakt a vše důkladně vyšleháme. 

Krém vložíme do zdobícího sáčku a naneseme ho na cheesecake, tak jak se nám to bude líbit.

Můžeme ozdobyt dle fantazie (nejlíp na něm ale vyniknou ozdoby laděné do červených barev) a můžeme podávat.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit