Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Sněhově bílý cheescake s hruškou zalitou karamelem

Popis receptu: 

 

Tento lahodný cheescake jsem si jako premiéru udělala k mým narozeninám a všem zůčastněným moc chutnal.

Tak se nebojím, tento recept doporučit i ostatním.
Kombinace smetany, mascarpone, vanilkového aroma, hrušky a karamelu je dle mého dokonalá..-)
Co se týká finálního zdobení ,tak fantazii se meze nekladou..můžu navíc doporučit mandlové lupínky nebo jiné ořechy..nejen, že to společně s hruškou skvěle vypadá, ale ještě lépe chutná.

 

 
 
Autor: Tereza Hašková
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

     
    200gramů máslových sušenek
    4 lžíce másla
    225gramů smetanového sýra(Philadelphia)
    200 gramů mascarpone
    800ml smetany ke šlehání
    150 gramů pískového cukru
    1 čajová lžička vanilkové extraktu burboun
    2 polévkové lžíce práškové želatiny 
     
    Karamel
    245 ml smetany ke šlehání
    1lžička vanilkového extraktu
    220gramů třtinového cukru
    6 lžic vody
    špetka mořské soli/nemusí býtI

Příprava jídla

Sušenky rozdrtíme. smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně vyplníme pečící formu.Poté dáme chladit min na 2 hodiny do lednice.
Ve velké míse smícháme smetanový sýr, cukr  a vanilku do jemného hladkého krému.
Ve velkém hrnci zahřejeme smetanu a poté vmícháme rozpuštěnou želatinu(dle návodu na obalu).Metličkou pořádně želatinu rozmícháme se smetanou, tak aby se nám netvořily hrudky.
Pomalu vmícháme po částech směs smetanového sýra a cukru do smetany až nám vznikne jemný kompaktní krém, který nalijeme do připravené formy s vychlazeným sušenkovým základem.
Necháme tuhnout nejlépe přes noc v lednici.
Druhý den si těsně před podáváním připravíme karamel.
Smetanu a aroma přivedu k varu, poté odstavím..
Do druhého hrnce si dáme cukr a vodu a na mírném plameni vaříme a hlavně nemícháme:-))
Cukr s vodou nám začne probublávat a pomalu měnit barvu na světle hnědou v tuto chvíli odstavíme a začneme vmíchávat připravenou smetanu.
Do vzniklé směsi je možné přidat špetku soli nebo nechat jen tak.
Karamel necháme chvíli "odpočinout a zchladnout" a můžeme jím poté polít náš dokonalý cheescake ozdobený hruškou.
Finálnímu stylingu se meze nekladou...můžeme dozdobit např ořechy apod.
Dobrou chuť:-)
REKLAMA

Přidat komentář