Sněhově bílý cheescake s hruškou zalitou karamelem

Sněhově bílý cheescake s hruškou zalitou karamelem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

 
200gramů máslových sušenek
4 lžíce másla
225gramů smetanového sýra(Philadelphia)
200 gramů mascarpone
800ml smetany ke šlehání
150 gramů pískového cukru
1 čajová lžička vanilkové extraktu burboun
2 polévkové lžíce práškové želatiny 
 
Karamel
245 ml smetany ke šlehání
1lžička vanilkového extraktu
220gramů třtinového cukru
6 lžic vody
špetka mořské soli/nemusí býtI
Sušenky rozdrtíme. smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně vyplníme pečící formu.Poté dáme chladit min na 2 hodiny do lednice.
Ve velké míse smícháme smetanový sýr, cukr  a vanilku do jemného hladkého krému.
Ve velkém hrnci zahřejeme smetanu a poté vmícháme rozpuštěnou želatinu(dle návodu na obalu).Metličkou pořádně želatinu rozmícháme se smetanou, tak aby se nám netvořily hrudky.
Pomalu vmícháme po částech směs smetanového sýra a cukru do smetany až nám vznikne jemný kompaktní krém, který nalijeme do připravené formy s vychlazeným sušenkovým základem.
Necháme tuhnout nejlépe přes noc v lednici.
Druhý den si těsně před podáváním připravíme karamel.
Smetanu a aroma přivedu k varu, poté odstavím..
Do druhého hrnce si dáme cukr a vodu a na mírném plameni vaříme a hlavně nemícháme:-))
Cukr s vodou nám začne probublávat a pomalu měnit barvu na světle hnědou v tuto chvíli odstavíme a začneme vmíchávat připravenou smetanu.
Do vzniklé směsi je možné přidat špetku soli nebo nechat jen tak.
Karamel necháme chvíli "odpočinout a zchladnout" a můžeme jím poté polít náš dokonalý cheescake ozdobený hruškou.
Finálnímu stylingu se meze nekladou...můžeme dozdobit např ořechy apod.
Dobrou chuť:-)

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit