0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sněhově bílý cheescake s hruškou zalitou karamelem

Sněhově bílý cheescake s hruškou zalitou karamelem

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné

Suroviny

 
200gramů máslových sušenek
4 lžíce másla
225gramů smetanového sýra(Philadelphia)
200 gramů mascarpone
800ml smetany ke šlehání
150 gramů pískového cukru
1 čajová lžička vanilkové extraktu burboun
2 polévkové lžíce práškové želatiny 
 
Karamel
245 ml smetany ke šlehání
1lžička vanilkového extraktu
220gramů třtinového cukru
6 lžic vody
špetka mořské soli/nemusí býtI
Sušenky rozdrtíme. smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně vyplníme pečící formu.Poté dáme chladit min na 2 hodiny do lednice.
Ve velké míse smícháme smetanový sýr, cukr  a vanilku do jemného hladkého krému.
Ve velkém hrnci zahřejeme smetanu a poté vmícháme rozpuštěnou želatinu(dle návodu na obalu).Metličkou pořádně želatinu rozmícháme se smetanou, tak aby se nám netvořily hrudky.
Pomalu vmícháme po částech směs smetanového sýra a cukru do smetany až nám vznikne jemný kompaktní krém, který nalijeme do připravené formy s vychlazeným sušenkovým základem.
Necháme tuhnout nejlépe přes noc v lednici.
Druhý den si těsně před podáváním připravíme karamel.
Smetanu a aroma přivedu k varu, poté odstavím..
Do druhého hrnce si dáme cukr a vodu a na mírném plameni vaříme a hlavně nemícháme:-))
Cukr s vodou nám začne probublávat a pomalu měnit barvu na světle hnědou v tuto chvíli odstavíme a začneme vmíchávat připravenou smetanu.
Do vzniklé směsi je možné přidat špetku soli nebo nechat jen tak.
Karamel necháme chvíli "odpočinout a zchladnout" a můžeme jím poté polít náš dokonalý cheescake ozdobený hruškou.
Finálnímu stylingu se meze nekladou...můžeme dozdobit např ořechy apod.
Dobrou chuť:-)

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit