0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Višňovo-čokoládový nepečený cheesecake

Višňovo-čokoládový nepečený cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Základ:

200 g kakaových sušienok (napr.BeBe)

100 g masla 

 

Čokoládová pena:

300 g horkej čokolády 72% kakaa (najmenej 70% kakaa)

300 ml vody

 

Biely krém:

250 g smotanového syra Philadelphia (2x125g)

500 g ricotty (2x250g)

150 g jemného pieskového cukru

1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

200 ml smotany 12%

1 bal. želatíny (10 g, podľa návodu na 500 ml tekutiny, varí sa 1 min.) 

1 PL jemného kryštálového cukru 

 

Višňové želé:

1 višňový kompót (7 dl fľaša)

1 bal. želatíny (10 g, podľa návodu na 500 ml tekutiny, varí sa 1 min.)

1 PL jemného kryštálového cukru

 

 

Postup:

Tortovú formu (priemer 21 cm) celú vymažte maslom, dno aj boky vyložte papierom na pečenie. Na bokoch môže byť papier vyšší aby krém náhodou nepretiekol.

Sušienky rozmixujte, pridajte roztopené, vychladnuté maslo a premixujte. Vznikne sypká zmes. Natlačte ju do pripravenej formy, zarovnajte a dajte chladiť na 30 - 60 min.

Medzitým nalámané kúsky čokolády zalejte prevarenou horúcou vodou. Občas premiešajte metličkou až kým sa celkom nerozpustí. Nechajte vychladnúť.

Višňe dajte odkvapkať na sitko, šťavu zachyťte.

Vychladnutú čokoládu s vodou vyšľahajte do tuhej peny. Pomocou naberačky na zmrzlinu naberajte kôpky, do každej dajte odkvapkanú višňu a plochou stranou posaďte na sušienkový základ. Dajte do chladničky a pripravte si biely krém.

Smotanu dajte variť, pridajte želatínu premiešanú s cukrom a podľa návodu povarte 1 min. Nechajte chladnúť asi 10 min.

Zatiaľ vyšľahajte smotanový syr Philaphia, ricottu, cukor a citrónovú šťavu. Spojte so želatínou a nalejte na sušienkový základ. Dajte chladiť asi na 1 hod.

Zachytenú kompótovú šťavu odmerajte a dolejte vodou do 500 ml. Dajte variť, pridajte želatínu premiešanú s cukrom a podľa návodu povarte 1 min. Chlaďte asi 10 min. a vlažnú nalejte na stuhnutý cheesecake. Znovu dajte asi na 1 hod. chladiť.

Opatrne odstráňte formu aj papier a podľa fantázie ozdobte. My sme zdobili šľahačkou a zrnkami granátového jablka. Páčilo sa nám vyskúšať aj pohárikové cheesecaky.   

 

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit