0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Višňovo-čokoládový nepečený cheesecake

Višňovo-čokoládový nepečený cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Základ:

200 g kakaových sušienok (napr.BeBe)

100 g masla 

 

Čokoládová pena:

300 g horkej čokolády 72% kakaa (najmenej 70% kakaa)

300 ml vody

 

Biely krém:

250 g smotanového syra Philadelphia (2x125g)

500 g ricotty (2x250g)

150 g jemného pieskového cukru

1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

200 ml smotany 12%

1 bal. želatíny (10 g, podľa návodu na 500 ml tekutiny, varí sa 1 min.) 

1 PL jemného kryštálového cukru 

 

Višňové želé:

1 višňový kompót (7 dl fľaša)

1 bal. želatíny (10 g, podľa návodu na 500 ml tekutiny, varí sa 1 min.)

1 PL jemného kryštálového cukru

 

 

Postup:

Tortovú formu (priemer 21 cm) celú vymažte maslom, dno aj boky vyložte papierom na pečenie. Na bokoch môže byť papier vyšší aby krém náhodou nepretiekol.

Sušienky rozmixujte, pridajte roztopené, vychladnuté maslo a premixujte. Vznikne sypká zmes. Natlačte ju do pripravenej formy, zarovnajte a dajte chladiť na 30 - 60 min.

Medzitým nalámané kúsky čokolády zalejte prevarenou horúcou vodou. Občas premiešajte metličkou až kým sa celkom nerozpustí. Nechajte vychladnúť.

Višňe dajte odkvapkať na sitko, šťavu zachyťte.

Vychladnutú čokoládu s vodou vyšľahajte do tuhej peny. Pomocou naberačky na zmrzlinu naberajte kôpky, do každej dajte odkvapkanú višňu a plochou stranou posaďte na sušienkový základ. Dajte do chladničky a pripravte si biely krém.

Smotanu dajte variť, pridajte želatínu premiešanú s cukrom a podľa návodu povarte 1 min. Nechajte chladnúť asi 10 min.

Zatiaľ vyšľahajte smotanový syr Philaphia, ricottu, cukor a citrónovú šťavu. Spojte so želatínou a nalejte na sušienkový základ. Dajte chladiť asi na 1 hod.

Zachytenú kompótovú šťavu odmerajte a dolejte vodou do 500 ml. Dajte variť, pridajte želatínu premiešanú s cukrom a podľa návodu povarte 1 min. Chlaďte asi 10 min. a vlažnú nalejte na stuhnutý cheesecake. Znovu dajte asi na 1 hod. chladiť.

Opatrne odstráňte formu aj papier a podľa fantázie ozdobte. My sme zdobili šľahačkou a zrnkami granátového jablka. Páčilo sa nám vyskúšať aj pohárikové cheesecaky.   

 

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč