Višňovo-čokoládový nepečený cheesecake

Višňovo-čokoládový nepečený cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Základ:

200 g kakaových sušienok (napr.BeBe)

100 g masla 

 

Čokoládová pena:

300 g horkej čokolády 72% kakaa (najmenej 70% kakaa)

300 ml vody

 

Biely krém:

250 g smotanového syra Philadelphia (2x125g)

500 g ricotty (2x250g)

150 g jemného pieskového cukru

1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

200 ml smotany 12%

1 bal. želatíny (10 g, podľa návodu na 500 ml tekutiny, varí sa 1 min.) 

1 PL jemného kryštálového cukru 

 

Višňové želé:

1 višňový kompót (7 dl fľaša)

1 bal. želatíny (10 g, podľa návodu na 500 ml tekutiny, varí sa 1 min.)

1 PL jemného kryštálového cukru

 

 

Postup:

Tortovú formu (priemer 21 cm) celú vymažte maslom, dno aj boky vyložte papierom na pečenie. Na bokoch môže byť papier vyšší aby krém náhodou nepretiekol.

Sušienky rozmixujte, pridajte roztopené, vychladnuté maslo a premixujte. Vznikne sypká zmes. Natlačte ju do pripravenej formy, zarovnajte a dajte chladiť na 30 - 60 min.

Medzitým nalámané kúsky čokolády zalejte prevarenou horúcou vodou. Občas premiešajte metličkou až kým sa celkom nerozpustí. Nechajte vychladnúť.

Višňe dajte odkvapkať na sitko, šťavu zachyťte.

Vychladnutú čokoládu s vodou vyšľahajte do tuhej peny. Pomocou naberačky na zmrzlinu naberajte kôpky, do každej dajte odkvapkanú višňu a plochou stranou posaďte na sušienkový základ. Dajte do chladničky a pripravte si biely krém.

Smotanu dajte variť, pridajte želatínu premiešanú s cukrom a podľa návodu povarte 1 min. Nechajte chladnúť asi 10 min.

Zatiaľ vyšľahajte smotanový syr Philaphia, ricottu, cukor a citrónovú šťavu. Spojte so želatínou a nalejte na sušienkový základ. Dajte chladiť asi na 1 hod.

Zachytenú kompótovú šťavu odmerajte a dolejte vodou do 500 ml. Dajte variť, pridajte želatínu premiešanú s cukrom a podľa návodu povarte 1 min. Chlaďte asi 10 min. a vlažnú nalejte na stuhnutý cheesecake. Znovu dajte asi na 1 hod. chladiť.

Opatrne odstráňte formu aj papier a podľa fantázie ozdobte. My sme zdobili šľahačkou a zrnkami granátového jablka. Páčilo sa nám vyskúšať aj pohárikové cheesecaky.   

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...
  • Tipy redakce

Zažijte party s lahůdkami od moře

Ne každý se letos vydává k moři, proto možná nastal čas přiblížit si Středomoří s pomocí typických chutí. Co takhle připravit si lahodné přímořské pokrmy u vás doma? Pojďme se společně podívat na jednoduché pokrmy, které vás během...
  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Obchod Apetit