Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmrzlina After Eight

Skvělá krémová zmrzlina, která v sobě kombinuje jemnou smetanu, chladivou mátu a kvalitní tmavou čokoládu. Pokud milujete mátové čokoládičky After Eight, bude vás tahle zmrzka bavit. 

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ mražení
PT10M
Vaření 0:10
Zmrzlina

Ingredience

    • 250ml mléka
    • 150g krupicového cukru
    • 500ml smetany ke šlehání (33%)
    • 80g mátových lístků + hrst navíc
    • 5 žloutků
    • 130g tmavé čokolády, nasekané najemno 

Příprava jídla

1 Mléko vlijte do hrnce, přidejte cukr, polovinu smetany a mátu a zahřejte. Odstavte z plotny a nechte zhruba hodinu louhovat, potom sceďte. Mátové lístky pořádně vymačkejte, ať z nich dostanete to nejlepší. Zbylou smetanu vlijte do hluboké mísy a dejte na ni jemný cedník.

2 Mátovou směs zahřejte a v misce prošlehejte žloutky, k nim zašlehejte naběračku ohřáté mátové směsi a pak za stálého míchání vlijte žloutkovou směs k té mátové. Zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Směs přeceďte do mísy ke smetaně a promíchejte. Zbylé mátové lístky rozsekejte v mixéru najemno a vmíchejte do krému.

3 Dejte směs vychladit a poté ji vlijte do zmrzlinovače a nechte umíchat zmrzlinu. Nakonec vmíchejte čokoládu, dejte do nádoby a vložte do mrazáku. Nechte zmrazit.

NĚCO NAVÍC

Rozmixované mátové lístky dodají zmrzlině na barvě. Můžete je nahradit i kapkou zeleného potravinářského barviva. Ale přijdete o svěží vůni... 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Meruňkovo-bezový sorbet

Zmrzlina z kokosového mléka a pečených třešní

Zmrzlina Nice Cream

REKLAMA

Přidat komentář