Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opečená čekanka s rozpuštěným sýrem

Vynikající jako samostatné jídlo, ale také jako příloha ke grilovanému masu nebo opečeným játrům

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT6M
Opékání 0:06
Zelenina

Ingredience

    • 4 puky čekanky
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 2 malé cibule, nakrájené najemno
    • 200 g měkkého sýra, například  blaťáckého zlata
    • 1/2 lžičky sušené dobromysli
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Čekanku očistěte, zbavte tvrdých a ovadlých částí a pak ji podélně rozčtvrťte. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a krátce, asi 2 minuty, v něm opečte cibuli. Přidejte čekanku (rozkrojenou stranou dolů) a opékejte 3 minuty. Pak čtvrtky otočte, pánev přikryjte a opékejte ještě 3 minuty. Osolte a opepřete.

2. Sýr nakrájejte na plátky, vložte do pánve na čekanku a posypte rozemnutou dobromyslí. Dejte pánev na chvilku pod gril, jen aby se sýr roztekl. Okamžitě podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z aromatických zelených lístků

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.35

Přidat komentář