Vynikající jako samostatné jídlo, ale také jako příloha ke grilovanému masu nebo opečeným játrům
Suroviny
čekanka
4
olivový olej
4
PL
cibule
2
ks
malá, nakrájená najemno
sýr
200
g
například blaťácké zlato
oregano
1
ČL
sušené
sůl
pepř
Postup
1
Rozpalte gril na nejvyšší teplotu.
2
Čekanku očistěte, zbavte tvrdých a ovadlých částí a pak ji podélně rozčtvrťte. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a krátce, asi 2 minuty, v něm opečte cibuli.
3
Přidejte čekanku (rozkrojenou stranou dolů) a opékejte 3 minuty. Pak čtvrtky otočte, pánev přikryjte a opékejte ještě 3 minuty. Osolte a opepřete.
4
Sýr nakrájejte na plátky, vložte do pánve na čekanku a posypte rozemnutou dobromyslí.
5
Dejte pánev na chvilku pod gril, jen aby se sýr roztekl. Okamžitě podávejte.
Komentáře
Anonym
31.08.2007 09:19
Apetit 1/05