Opečená čekanka s rozpuštěným sýrem

Opečená čekanka s rozpuštěným sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1040 kcal
Bílkoviny 28 g
Cukr 36 g
Tuky 81 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vynikající jako samostatné jídlo, ale také jako příloha ke grilovanému masu nebo opečeným játrům

Suroviny

čekanka 4
olivový olej 4 PL
cibule 2 ks
malá, nakrájená najemno
sýr ricotta 200 g
dobromysl 1 ČL
sušená
sůl
pepř
1. Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Čekanku očistěte, zbavte tvrdých a ovadlých částí a pak ji podélně rozčtvrťte. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a krátce, asi 2 minuty, v něm opečte cibuli. Přidejte čekanku (rozkrojenou stranou dolů) a opékejte 3 minuty. Pak čtvrtky otočte, pánev přikryjte a opékejte ještě 3 minuty. Osolte a opepřete.

2. Sýr nakrájejte na plátky, vložte do pánve na čekanku a posypte rozemnutou dobromyslí. Dejte pánev na chvilku pod gril, jen aby se sýr roztekl. Okamžitě podávejte.

Obchod Apetit