0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opečená čekanka s rozpuštěným sýrem

Opečená čekanka s rozpuštěným sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Opečená čekanka s rozpuštěným sýrem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1175 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 32 g
Tuky 95 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající jako samostatné jídlo, ale také jako příloha ke grilovanému masu nebo opečeným játrům

Suroviny

čekanka 4
olivový olej 4 PL
cibule 2 ks
malá, nakrájená najemno
sýr 200 g
například blaťácké zlato
oregano 1 ČL
sušené
sůl
pepř

Postup

1

Rozpalte gril na nejvyšší teplotu.

2

Čekanku očistěte, zbavte tvrdých a ovadlých částí a pak ji podélně rozčtvrťte. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a krátce, asi 2 minuty, v něm opečte cibuli.

3

Přidejte čekanku (rozkrojenou stranou dolů) a opékejte 3 minuty. Pak čtvrtky otočte, pánev přikryjte a opékejte ještě 3 minuty. Osolte a opepřete.

4

Sýr nakrájejte na plátky, vložte do pánve na čekanku a posypte rozemnutou dobromyslí.

5

Dejte pánev na chvilku pod gril, jen aby se sýr roztekl. Okamžitě podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Obchod Apetit