0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané čekanky v tmavé šunce

Zapékané čekanky v tmavé šunce

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4199 kcal
Bílkoviny 380 g
Sacharidy 47 g
Tuky 264 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept z repertoáru belgické kuchyně, kde je čekanka ve velikánské oblibě. Syté, ale delikátní!

Suroviny

olivový olej 4 PL
čekanka 8 ks
paprika zelená 1 ks
paprika červená 1 ks
mouka pšeničná hladká 1 PL
mléko 100 ml
parmazán 150 g
strouhaný
sůl
pepř
sušená šunka 8 plátků
petrželka
sekaná, na posypání
1.  Čekanku očistěte, odřízněte košťálek a na spodku puku vyřízněte malý klínek. Naložte ji na půl hodiny do slané vody (odejme přílišnou hořkost a vyříznutí zvětší ‚odsávací‘ plochu), pak pečlivě osušte a osmahněte v pánvi na oleji. Vyjměte, vsypte nasekané papriky, osmahněte a také vyjměte.

2.  Olej v pánvi zapražte moukou, vlijte mléko, dochuťte. Vmíchejte sýry, a až se rozpustí, přimíchejte papriku.

3.  Každou čekanku obalte plátkem šunky, ve formě přelijte omáčkou a zapékejte při 180 stupních asi dvacet minut, můžete také krátce zapéci pod grilem. Podávejte posypané petrželkou.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit