Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékané čekanky v tmavé šunce
Zapékané čekanky v tmavé šunce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané čekanky v tmavé šunce

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4199 kcal
Bílkoviny 380 g
Sacharidy 47 g
Tuky 264 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept z repertoáru belgické kuchyně, kde je čekanka ve velikánské oblibě. Syté, ale delikátní!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 4 PL
čekanka 8 ks
mléko 100 ml
strouhaný
sůl
pepř
petrželka
na posypání

Postup

1

Čekanku očistěte, odřízněte košťálek a na spodku puku vyřízněte malý klínek. Naložte ji na půl hodiny do slané vody (odejme přílišnou hořkost a vyříznutí zvětší ‚odsávací‘ plochu), pak pečlivě osušte a osmahněte v pánvi na oleji. Vyjměte, vsypte nasekané papriky, osmahněte a také vyjměte.

2

Olej v pánvi zapražte moukou, vlijte mléko, dochuťte. Vmíchejte sýry, a až se rozpustí, přimíchejte papriku.

3

Každou čekanku obalte plátkem šunky, ve formě přelijte omáčkou a zapékejte při 180 stupních asi dvacet minut, můžete také krátce zapéci pod grilem. Podávejte posypané petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Apetit magazín