Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čekanka zapečená s tymiánem a slaninou

Čekanka zapečená s tymiánem a slaninou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Čekanka zapečená s tymiánem a slaninou

4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6368 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 464 g
Tuky 421 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná večeře

Suroviny

čekanka 4 ks
olivový olej 2 PL
tymián 6 snítek
česnek 12 stroužků
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Ze 4 puků čekanky odstraňte spodní část košťálů a ovadlé listy. Podélně je rozčtvrťte.

3

Mělkou zapékací nádobu vytřete 2 lžícemi olivového oleje a rozložte do ní čekanku. Do mezer mezi puky rozdělte 6 bobkových listů a 6 snítek tymiánu.

4

Přidejte 12 oloupaných celých stroužků česneku. Zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, podle chuti osolte a opepřete. Překryjte alobalem a půl hodiny pečte.

5

6 plátků libové anglické slaniny nakrájejte na proužky a přidejte k čekance. Už nepřikrývejte, vraťte do trouby a pečte ještě půl hodiny, až se slanina vypeče do křupava.

Tip: Se zapečenou čekankou ladí čerstvý tmavý chléb nebo bageta.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč