Čekanka zapečená s tymiánem a slaninou

Čekanka zapečená s tymiánem a slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6368 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 464 g
Tuky 421 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná večeře

Suroviny

čekanka 4
olivový olej 2 PL
bobkový list 6 ks
tymián 6 snítek
česnek 12 stroužků
anglická slanina 6 plátků
sůl
pepř
(Pro 4 osoby) Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Ze 4 puků čekanky odstraňte spodní část košťálů a ovadlé listy. Podélně je rozčtvrťte. Mělkou zapékací nádobu vytřete 2 lžícemi olivového oleje a rozložte do ní čekanku. Do mezer mezi puky rozdělte 6 bobkových listů a 6 snítek tymiánu. Přidejte 12 oloupaných celých stroužků česneku. Zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, podle chuti osolte a opepřete. Překryjte alobalem a půl hodiny pečte. 6 plátků libové anglické slaniny nakrájejte na proužky a přidejte k čekance. Už nepřikrývejte, vraťte do trouby a pečte ještě půl hodiny, až se slanina vypeče do křupava. Se zapečenou čekankou ladí čerstvý tmavý chléb nebo bageta.

Komentáře

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit