0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čekanka zapečená s tymiánem a slaninou

Čekanka zapečená s tymiánem a slaninou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Čekanka zapečená s tymiánem a slaninou

4.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6368 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 464 g
Tuky 421 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná večeře

Suroviny

čekanka 4 ks
olivový olej 2 PL
bobkový list 6 ks
tymián 6 snítek
česnek 12 stroužků
anglická slanina 6 plátků
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Ze 4 puků čekanky odstraňte spodní část košťálů a ovadlé listy. Podélně je rozčtvrťte.

3

Mělkou zapékací nádobu vytřete 2 lžícemi olivového oleje a rozložte do ní čekanku. Do mezer mezi puky rozdělte 6 bobkových listů a 6 snítek tymiánu.

4

Přidejte 12 oloupaných celých stroužků česneku. Zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, podle chuti osolte a opepřete. Překryjte alobalem a půl hodiny pečte.

5

6 plátků libové anglické slaniny nakrájejte na proužky a přidejte k čekance. Už nepřikrývejte, vraťte do trouby a pečte ještě půl hodiny, až se slanina vypeče do křupava.

Tip: Se zapečenou čekankou ladí čerstvý tmavý chléb nebo bageta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit