Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kofty ze zeleného hrášku v kari omáčce po paňdžábsku

Neodolatelna chuť

Vydání: 2004/5
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
P
Asijská

Ingredience

    • 1/2 kg zmrazeného zeleného hrášku (nejlépe Bonduelle)
    • lžička máku
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 2 cibule nakrájené nadrobno
    • 4 hřebíčky
    • trochu chilli koření
    • 1/2 lžičky mletého koriandru a stejné množství mletého kmínu (nejlépe římského), kurkumy a směsi koření garam masala
    • 2 velká rajčata, jemně nakrájená, nebo hrnek rajčatové passaty
    • 2 lžičky soli
    • olej na smažení

Příprava jídla

1. Cibuli smažte asi dvacet minut; občas ji promíchejte. Přisypte všechno koření a ještě minutu smažte. Poté přidejte rajčata nebo protlak a povařte, dokud omáčka nezhoustne. Vlijte do ní dva hrnky vody, omáčku rozmixujte a povařte tak dvě minuty, aby pěkně zhoustla. Pokud ji nechcete mixovat, ještě ji pomalu vařte asi deset minut – získá tak správně hustou konzistenci.

2. Rozmrazený hrášek rozmixujte, osolte a přidejte mouku i mák. Směs rozdělte na 12 kousků a ty vytvarujte tak, aby připomínaly vyšší karbanátky.

3. Rozehřejte olej a zelené kofty na něm pomalu a pečlivě po obou stranách osmažte.

4. Kofty podávejte s hustou omáčkou plnou koření – to je typ jídla, kterému se v Indii říká kari – a s plackami čapátí; hodí se ale i rýže nebo brambory. Vaříte-li rýži, buďte styloví a rozhodně sáhněte po aromatické indické rýži basmati (seženete běžně v obchodech).

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář