0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s kurkumou

Koření s názvem kurkuma je známá znána především z indické kuchyně. Je charakteristická svým žlutým zbarvením, které způsobuje polyfenol kurkumin. Kurkuma se získává z kořenů, které se nejdříve několik hodin vaří a poté se suší a melou. Kurkumin má zemitou, nahořklou, kořeněnou a hořčici podobnou chuť.

...

   
Kurkuma se v Asii používá již tisíce let a to nejen při vaření, ale také v medicímě. Je hlavní součástí ajurvédy, Siddhy, tradiční čínské medicíny, ale i rituálů australských kmenů. Kurkuma se zpočátku používala především jako barvivo. Teprve později ki našla cestu do naší kuchyně a také do lékárničky. 

Kurkumu lze používat nejen jako koření, ale i v čerstvé podobě.


Celý popis

Obchod Apetit