Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s kurkumou

Koření s názvem kurkuma (turmeric) známe především z indické kuchyně. Je charakteristická svým žlutým zbarvením, které způsobuje barvivo kurkumin, který zároveň platí za silný antioxidant s protizánětlivými účinky. Kurkumu lze koupit buď jako čerstvý kořen nebo jako sypký výrazně žlutý prášek. Prášek je usušený a umletý kořen. Používá se do většiny indických pokrmů jako jsou jsou kari, masala nebo dal. Při jejím používání, zejména v čerstvé stavu, je dobré mít na paměti, že intenzivně barví.

...

   

  • Kurkuma se v Asii používá již tisíce let a to nejen při vaření, ale také v medicímě.
  • Je důležitou surovinou v ajurvédě, Siddha – tradiční čínské medicíně ale i rituálů australských kmenů.
  • Kurkuma se zpočátku používala především jako barvivo. Teprve později si našla cestu do kuchyně a lékárničky. 

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč