Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí kofty s bylinkovým kuskusem
Jehněčí kofty s bylinkovým kuskusem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí kofty s bylinkovým kuskusem

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2335 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 134 g
Tuky 111 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koftám prospěje chvíle odležení, aby se koření dokonale spojilo s masem. Lze je připravit až 12 hodin dopředu a nechat před opečením odpočívat v lednici.

 

Suroviny

menší
mleté (nebo napůl s mletým hovězím)
petrželka 1 svazek
hladkolistá
skořice 1,5 ČL
mletá
mleté
nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na opékání
Na kuskus
kuskus 150 g
máta 1 svazek
lístky otrhané
koriandr čerstvý 1 svazek
lístky otrahané
z nakládaného citronu, nakrájená na drobounké kostičky (viz něco navíc)
olivový olej panenský 1 PL
podle chuti, promíchaný s ostrou pastou harissa, k podávání
podle chuti, promíchaná s jogurtem řeckého typu, k podávání

Postup

1

Cibule nastrouhejte a pomocí sítka vymačkejte, abyste je zbavili většiny tekutiny. Vložte je do mísy a přidejte maso, nasekanou petrželku, koření, 1,5 lžičky soli a lžičku pepře. Propracujte, aby se maso dokonale propojilo s ostatními přísadami. Rukou tvarujte z masa na špejle válečky. Dejte je na 20 minut do lednice.

2

Mezitím připravte kuskus. Vroucí vodou zalijte kuskus v míse tak, aby byl jen těsně ponořený. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte 10 minut odstát. Bylinky nahrubo nasekejte. Kuskus načechrejte vidličkou a vmíchejte do něj bylinky, nakládaný citron, sůl, pepř a lžíci oleje a citronové šťávy. Uchovejte v teple.

3

Rozpalte grilovací pánev vytřenou troškou oleje a kofty opékejte ze všech stran. Podávejte s kuskusem a lžící řeckého jogurtu rozmíchaného se lžičkou harissy.

NĚCO NAVÍC
Nakládané citrony jsou základní blízkovýchodní ingrediencí, kterou využijte v tažínech, dresincích i salsách. Koupíte je v prodejnách s orientálními potravinami (Farah, Galaxy Food) nebo si je pro příště můžete připravit podle receptu na Apetitonline.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...