Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí kofty s bylinkovým kuskusem

Jehněčí kofty s bylinkovým kuskusem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí kofty s bylinkovým kuskusem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2335 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 134 g
Tuky 111 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koftám prospěje chvíle odležení, aby se koření dokonale spojilo s masem. Lze je připravit až 12 hodin dopředu a nechat před opečením odpočívat v lednici.

 

Suroviny

menší
mleté (nebo napůl s mletým hovězím)
petrželka 1 svazek
hladkolistá
skořice 1,5 ČL
mletá
mleté
nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na opékání
Na kuskus
kuskus 150 g
máta 1 svazek
lístky otrhané
koriandr čerstvý 1 svazek
lístky otrahané
z nakládaného citronu, nakrájená na drobounké kostičky (viz něco navíc)
olivový olej panenský 1 PL
podle chuti, promíchaný s ostrou pastou harissa, k podávání
podle chuti, promíchaná s jogurtem řeckého typu, k podávání

1 Cibule nastrouhejte a pomocí sítka vymačkejte, abyste je zbavili většiny tekutiny. Vložte je do mísy a přidejte maso, nasekanou petrželku, koření, 1,5 lžičky soli a lžičku pepře. Propracujte, aby se maso dokonale propojilo s ostatními přísadami. Rukou tvarujte z masa na špejle válečky. Dejte je na 20 minut do lednice.

2 Mezitím připravte kuskus. Vroucí vodou zalijte kuskus v míse tak, aby byl jen těsně ponořený. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte 10 minut odstát. Bylinky nahrubo nasekejte. Kuskus načechrejte vidličkou a vmíchejte do něj bylinky, nakládaný citron, sůl, pepř a lžíci oleje a citronové šťávy. Uchovejte v teple.

3 Rozpalte grilovací pánev vytřenou troškou oleje a kofty opékejte ze všech stran. Podávejte s kuskusem a lžící řeckého jogurtu rozmíchaného se lžičkou harissy.

NĚCO NAVÍC 
Nakládané citrony jsou základní blízkovýchodní ingrediencí, kterou využijte v tažínech, dresincích i salsách. Koupíte je v prodejnách s orientálními potravinami (Farah, Galaxy Food) nebo si je pro příště můžete připravit podle receptu na Apetitonline.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč