Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Falafel obalený v sezamu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1726 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 241 g
Tuky 32 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječné rychlé pohoštění na piknik i na party pod širým nebem

Suroviny

cizrna 400 g
konzervovaná
nakrájená na jemno
česnek 4 stroužky
prolisovaný
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, nasekaný
mouka pšeničná celozrnná hladká 40 g
vejce 1 ks
římský kmín
olej
na smažení
sezamová semínka
na obal
sůl

Postup

1

Cizrnu slijte, nechte okapat a důkladně vidličkou v misce rozmačkejte. Vmíchejte cibulku, česnek, koriandr a nechte chvíli odpočinout; pak přidejte mouku a vajíčko, nakonec i kmín a sůl a spojte. Z hmoty tvarujte malé kuličky a obalujte je v sezamových semínkách.

2

Rozpalte pánev s vyšším okrajem, vlijte na ni olej (měl by sahat zhruba do výšky 3 cm) a falafel postupně smažte dvě až tři minuty dozlatova. Servírujte s bagetou či pita chlebem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...