Báječné rychlé pohoštění na piknik i na party pod širým nebem
Suroviny
cizrna
400
g
konzervovaná
cibule
1
ks
nakrájená na jemno
česnek
4
stroužky
prolisovaný
koriandr
1
hrst
čerstvý, nasekaný
mouka pšeničná celozrnná hladká
40
g
vejce
1
ks
římský kmín
olej
na smažení
sezamová semínka
na obal
sůl
1 Cizrnu slijte, nechte okapat a důkladně vidličkou v misce rozmačkejte. Vmíchejte cibulku, česnek, koriandr a nechte chvíli odpočinout; pak přidejte mouku a vajíčko, nakonec i kmín a sůl a spojte. Z hmoty tvarujte malé kuličky a obalujte je v sezamových semínkách.
2 Rozpalte pánev s vyšším okrajem, vlijte na ni olej (měl by sahat zhruba do výšky 3 cm) a falafel postupně smažte dvě až tři minuty dozlatova. Servírujte s bagetou či pita chlebem.