Neodolatelna chuť.
Suroviny
Postup
Cibuli smažte asi dvacet minut; občas ji promíchejte. Přisypte všechno koření a ještě minutu smažte. Poté přidejte rajčata nebo protlak a povařte, dokud omáčka nezhoustne. Vlijte do ní dva hrnky vody, omáčku rozmixujte a povařte tak dvě minuty, aby pěkně zhoustla. Pokud ji nechcete mixovat, ještě ji pomalu vařte asi deset minut – získá tak správně hustou konzistenci.
Rozmrazený hrášek rozmixujte, osolte a přidejte mouku i mák. Směs rozdělte na 12 kousků a ty vytvarujte tak, aby připomínaly vyšší karbanátky.
Rozehřejte olej a zelené kofty na něm pomalu a pečlivě po obou stranách osmažte.
Kofty podávejte s hustou omáčkou plnou koření – to je typ jídla, kterému se v Indii říká kari – a s plackami čapátí; hodí se ale i rýže nebo brambory. Vaříte-li rýži, buďte styloví a rozhodně sáhněte po aromatické indické rýži basmati (seženete běžně v obchodech).