Kofty ze zeleného hrášku v kari omáčce po paňdžábsku

Kofty ze zeleného hrášku v kari omáčce po paňdžábsku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2421 kcal
Bílkoviny 63 g
Cukr 370 g
Tuky 73 g
Vláknina 167 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Neodolatelna chuť.

Suroviny

hrášek 0.5 kg
mražený
mák celý 1 ČL
mouka pšeničná hladká 2 PL
cibule 2 ks
nadrobno
hřebíček 4 ks
chilli sušené špetka
koriandr 0.5 ČL
mletý
kmín 0.5 ČL
mletý, ideálně římský
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
garam masala 0.5 ČL
směs koření
rajčata 2 ks
velké, najemno, lze nahradit hrnkem rajčatové passaty
sůl 2 ČL
olej
na smažení

 

 

Postup

1

Cibuli smažte asi dvacet minut; občas ji promíchejte. Přisypte všechno koření a ještě minutu smažte. Poté přidejte rajčata nebo protlak a povařte, dokud omáčka nezhoustne. Vlijte do ní dva hrnky vody, omáčku rozmixujte a povařte tak dvě minuty, aby pěkně zhoustla. Pokud ji nechcete mixovat, ještě ji pomalu vařte asi deset minut – získá tak správně hustou konzistenci.

2

Rozmrazený hrášek rozmixujte, osolte a přidejte mouku i mák. Směs rozdělte na 12 kousků a ty vytvarujte tak, aby připomínaly vyšší karbanátky.

3

Rozehřejte olej a zelené kofty na něm pomalu a pečlivě po obou stranách osmažte.

4

Kofty podávejte s hustou omáčkou plnou koření – to je typ jídla, kterému se v Indii říká kari – a s plackami čapátí; hodí se ale i rýže nebo brambory. Vaříte-li rýži, buďte styloví a rozhodně sáhněte po aromatické indické rýži basmati (seženete běžně v obchodech).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit