Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polenta

Polentu můžete buď vykrajovat lžící, nebo ji uvařenou rozestřít na plech a po vychladnutí nakrájet na řezy, které krátce opečete nebo ogrilujete.

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Vaření 1:00
Italská

Ingredience

    • dva litry vody
    • lžíce soli
    • 250 g kukuřičné mouky na polentu

Příprava jídla

Do hrnce vlijte dva litry vody, přidejte lžíci soli a dejte ohřát. Až bude voda horká, ale ještě ne vařící, začněte za stálého míchání přidávat 250 g kukuřičné mouky na polentu. Hodinu vařte na mírném plameni; často promíchávejte. Polenta je hotová, když vstřebá všechnu vodu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rizoto s houbami a sýrem

Králík marinovaný v červeném víně

Kávové semifreddo s lískovými piškoty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.42

Přidat komentář