Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polentová kaše se šalvějí a sýrem s modrou plísní

Polentová kaše se šalvějí a sýrem s modrou plísní

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1544 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 197 g
Tuky 73 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S polentou můžete kouzlit stejně jako s bramborami, příprava je ale podstatně rychlejší.

Suroviny

olivový olej 3 PL
šalvěj 40 lístků
polenta 180 g
s modrou plísní, rozdrobený
s modrou plísní, na plátky

Postup

1

Na mírném plameni zahřejte v rendlíku olej a osmahněte na něm dokřupava lístky šalvěje. Osušte na kuchyňském papíru.

2

Připravte polentu podle základního receptu, jen vynechte máslo a pepř. Vmíchejte rozdrobený sýr. Polentu rozdělte do misek, ozdobte plátky sýra a lístky šalvěje. Podávejte samotné nebo jako přílohu ke grilovaným nebo pečeným masům.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...