Polentové škubánky se čtyřmi druhy sýra

Polentové škubánky se čtyřmi druhy sýra

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 705 kcal
Bílkoviny 33 g
Cukr 6 g
Tuky 60 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vychladlá polenta je podobně jako brambory schopna mnoha dalších proměn, což je také příčinou její široké obliby. Dá se různě krájet a vykrajovat, ať už nožem, nebo lžící. Tahle metamorfóza nám připomněla české škubánky; s ‚quattro formaggi‘ ovšem získají italský šmrnc!

Suroviny

mouka polentová 0.5 kg
rostlinný olej
na vymazání plechu, popř. opékání
sýr 300 g
různé druhy, vč. plísňového, nastrouhaných / rozdrobených

1.  Polentu uvařte podle návodu na obalu; poměry vody a mouky i čas vaření se totiž mohou u různých typů velmi lišit. (U instantní polenty to bývá jeden díl vody ke čtyřem dílům mouky a osmiminutová doba varu.) Po uvaření naneste polentu ve vyšší vrstvě na plech vymazaný olejem, povrch uhlaďte a nechte vychladnout. Pak lžící vykrajujte ,škubánky‘; jestli chcete, můžete je ještě osmahnout na pánvi. Budou pak výraznější, ale také o něco vydatnější.

2.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů, vykrájenou polentu naklaďte do pekáčku nebo na zapékací pánev a posypte nastrouhanými a/nebo rozdrobenými sýry. Vložte do trouby a zhruba deset minut zapékejte, aby se sýr natavil.

 

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit