Grilovaná polenta

Grilovaná polenta

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 1 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jemně nasládlou kukuřičnou kaši jménem polenta používají v některých oblastech Itálie dokonce místo chleba. Opečením se její chuť krásně zvýrazní, ale určitě jí prospěje ještě trocha česneku. Skvěle se hodí nejen ke grilovaným masům, ale i k zelenině a houbám.

Suroviny

400 g
kukuřičná krupice
voda 1.5 l
studená
sůl
olej
na potření mřížky a na placky
česnek 1 stroužek
rozdrcený, přimíchaný do oleje na potírání
1. V silnostěnném kastrolu nasucho osmahněte kukuřičnou krupici.
Když začne sladce vonět, za stálého míchání ji zalijte vodou. Osolte a promíchávejte až k bodu varu. Přikryjte a vařte za občasného míchání na mírném ohni tak čtyřicet minut. Jakmile se nelepí na stěny hrnce, je hotovo.

2. Vyklopte ji na tác nebo plech vyložený pečicím papírem. Zarovnejte na zhruba centimetrovou výšku a povrch uhlaďte. Nechte hodinu až dvě vychladnout. Potom polentu krájejte na různé tvary a grilujte. Občas ji potřete olejem s rozdrceným česnekem.

Tip Apetitu:
Hotovou polentu nabízejí prodejny zdravé výživy v podobě válečku připomínajícího knedlík. Ten pak už jenom příčně nebo podélně nakrájíte a ogrilujete, případně opečete na pánvi nebo v troubě.

Obchod Apetit