0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaná polenta s balzamikovými houbami

Grilovaná polenta s balzamikovými houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilovaná polenta s balzamikovými houbami

3 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2147 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 257 g
Tuky 81 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Myslíte si, že polenta je obyčejná kukuřičná kaše? Nechte se vyvést z omylu naším skvělým houbovým receptem!

Suroviny

vývar 1 125 ml
polenta 180 g
instantní nebo obyčejná
máslo 40 g
strouhaný
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
rostlinný olej
k potírání
Na balzamikové žampiony
máslo 40 g
česnek 1 stroužek
na plátky
houby 250 g
šitake na plátky
hnědé, na půlky
vývar 440 ml
balzamikový ocet 1,5 PL
hnědý cukr 2 PL
petrželka 1,5 PL
nasekaná

1 Vývar vlijte do rendlíku na střední plamen a přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu a prošlehávejte ji metlou. Stáhněte plamen na nízký a míchejte 5 či 20 minut (podle toho, zda máte instantní nebo obyčejnou) tak, aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte máslo, parmazán, sůl a pepř. Vložte do lehce vymaštěného mělkého pekáčku 20 × 30 cm a chlaďte 40 minut, až ztuhne.

2 Na balzamikové houby zahřejte pánev na středním plameni. Vložte máslo a česnek a minutu prohřívejte. Vsypte houby a smažte 4 minuty dozlatova. Vlijte vývar, ocet a vsypte cukr a nechte 6 minut bublat, aby se objem zmenšil na polovinu.

3 Polentu vyjměte a nakrájejte na dlouhé trojúhelníky. Lehce potřete olejem a pečte 4 minuty na grilu, aby se prohřály a zezlátly. Podávejte s houbami, ozdobené petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč