0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaná polenta s balzamikovými houbami

Grilovaná polenta s balzamikovými houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilovaná polenta s balzamikovými houbami

2.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2067 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 249 g
Tuky 81 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Myslíte si, že polenta je obyčejná kukuřičná kaše? Nechte se vyvést z omylu naším skvělým houbovým receptem!

Suroviny

vývar 1125 ml
polenta 180 g
instantní nebo obyčejná
máslo 40 g
parmazán 50 g
strouhaný
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
k potírání
sůl mořská
Na balzamikové žampiony
máslo 40 g
česnek 1 stroužek
na plátky
250 g
šitake na plátky
žampiony 250 g
hnědé, na půlky
vývar 440 ml
balzamikový ocet 1.5 PL
hnědý cukr 2 PL
petrželka 1.5 PL
nasekaná

1 Vývar vlijte do rendlíku na střední plamen a přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu a prošlehávejte ji metlou. Stáhněte plamen na nízký a míchejte 5 či 20 minut (podle toho, zda máte instantní nebo obyčejnou) tak, aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte máslo, parmazán, sůl a pepř. Vložte do lehce vymaštěného mělkého pekáčku 20 × 30 cm a chlaďte 40 minut, až ztuhne.

2 Na balzamikové houby zahřejte pánev na středním plameni. Vložte máslo a česnek a minutu prohřívejte. Vsypte houby a smažte 4 minuty dozlatova. Vlijte vývar, ocet a vsypte cukr a nechte 6 minut bublat, aby se objem zmenšil na polovinu.

3 Polentu vyjměte a nakrájejte na dlouhé trojúhelníky. Lehce potřete olejem a pečte 4 minuty na grilu, aby se prohřály a zezlátly. Podávejte s houbami, ozdobené petrželkou.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit