Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 895 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 188 g
Tuky 5 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polentu můžete buď vykrajovat lžící, nebo ji uvařenou rozestřít na plech a po vychladnutí nakrájet na řezy, které krátce opečete nebo ogrilujete.

Suroviny

voda 2 l
sůl 1 PL
mouka kukuřičná 250 g
na polentu
Do hrnce vlijte dva litry vody, přidejte lžíci soli a dejte ohřát. Až bude voda horká, ale ještě ne vařící, začněte za stálého míchání přidávat 250 g kukuřičné mouky na polentu. Hodinu vařte na mírném plameni; často promíchávejte. Polenta je hotová, když vstřebá všechnu vodu.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.11/05, str.42

Obchod Apetit