Broskvový džem s levandulí

Broskvový džem s levandulí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 14 ks 160g skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2436 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 606 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento džem byl na 6. Apetit pikniku nejprodávanějším produktem na stánku Josefíny Růžičkové (Džemy a marmelády Rose Garden). Až ochutnáte, pochopíte proč! Je totiž opravdu nezapomenutelný!

Související recepty

Suroviny

2 kg
žlutomasá broskev zralá
citron 1 ks
čerstvě vymačkaná šťáva
levandule 5
citrusový pektin 16 g
krupicový cukr 600 g

1 Broskve umyjte a spařte vroucí vodou. Po cca 5 minutách je přesuňte do studené vody a pak oloupejte. Oloupané broskve rozpulte, zbavte pecky a nakrájejte na kostičky.

Vložte do kastrolu, přidejte citronovou šťávu a umyté květy levandule. Levanduli je lepší natrhat i se stonky a svázat do kytice (jedním ze stonků), aby se vám pak květy lépe vyndávaly.

3 Ovoce za občasného míchání rozvařte na středním ohni. Potom květy levandule vyjměte.

4 Za stálého a intenzivního míchání (nejlépe kovovou metlou) přidejte citrusový pektin smíchaný se 2 lžícemi cukru. Vařte 1 minutu. Potom přidejte zbylý cukr a vařte 7 minut nebo případně i déle, pokud chcete mít džem hustší.

5 Ještě horký džem nalijte do skleniček.

NĚCO NAVÍC

Použijete-li skleničky WECK, dejte umyté sklenice i s víčky a gumičkami před dokončením džemu na 10 minut do trouby rozehřáté na 90–100°C. Po naplnění horkých skleniček horkým džemem se vám víčka krásně chytnou. WECK skleničky neotáčejte víkem dolů. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Obchod Apetit