0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bezinkový koláč s limetkou

Bezinkový koláč s limetkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bezinkový koláč s limetkou

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5011 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 338 g
Tuky 369 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na Apetit pikniku nám stačila jediná lžička tohoto osvěžujícího letního koláče a museli jsme od Olgy Vančurové (Tartaletka) vyprosit recept. Získá si i vás!

Suroviny

sušenky 300 g
kakaové
máslo 150 g
rozpuštěné + navíc na vymazání formy
limetová kůra
nastrouhaná z 1 limety, na ozdobení
Na krém
smetanový (nejlépe Lučina)
moučkový cukr 50 g
sirup z bezových květů 8 PL
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
ztužovač 1 bal
želatinový

Postup

1

Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru 23cm a celou ji vymažte tenkou vrstvou másla. Z pečicího papíru si vystřihněte čtverec cca 30 x 30 cm – ten použijte na dno formy – a dlouhý pruh papíru o délce rovnající se obvodu formy a výšce odpovídající výšce formy. Z dortové formy vymazané máslem sejměte boční část. Na dno položte čtverec pečicího papíru a uhlaďte. Ke dnu formy znovu přidělejte boční část (což znamená, že čtverec pečicího papíru bude přesahovat přes dno formy – koláč pak půjde z formy snáze vyndat), na kterou umístěte připravený pruh pečicího papíru.

2

Sušenky na korpus rozdrťte v mixéru, zalijte rozpuštěným máslem a důkladně rukama promíchejte. Směs pak natlačte na dno formy, prsty udusejte a hezky zarovnejte okraje, aby byl korpus po stranách co nejrovnější. Formu s korpusem dejte chladit do ledničky.

3

Metličkou v míse rozmíchejte krémový sýr a po částech přilévejte smetanu. Do směsi prosejte moučkový cukr a zamíchejte. Přidejte bezinkový sirup, nastrouhanou limetkovou kůru a vymačkanou šťávu, kterou do směsi nalijte přes jemné sítko, aby v těstě nebyly hrudky.

4

Želatinový ztužovač připravte podle návodu na obalu – prášek nasypte do misky a přilijte 100ml vlažné vody. Ihned (!) energicky rozmíchejte metličkou. K takto připravenému ztužovači přilijte část sýrové směsi, opět rozmíchejte a následně celý obsah misky vlijte do zbylé sýrové směsi. Krém pak nalijte na sušenkový základ a povrch uhlaďte stěrkou.

5

Dejte do lednice, nejlépe přes noc.

6

Z formy sejměte boční část a opatrně odstraňte dlouhý pruh pečicího papíru z boků koláče. Před podáváním ozdobte koláč nastrouhanou limetkovou kůrou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč