Tak tahle omáčka podle receptu Tomáše Hinduliaka (HUHU Chilli) má opravdové grády! Možná ji znáte z Apetit pikniku a teď si můžete uvařit vlastní...
Suroviny
rajče
1
kg
vinný ocet bílý
80
ml
krupicový cukr
2
PL
sůl
1
PL
česnek
4
stroužek
nahrubo
podle chuti
pepř
čerstvě mletý
bazalka
1
hrst
nasekaná nahrubo
tymián
1
PL
lístky, čerstvé, nasekané
tortillové chipsy k podávání
Postup
1
Rajčata nakrájejte na kousky, dejte do hrnce, přilijte ocet, přisypte cukr a sůl a nechte odvařit část tekutiny; trvá to asi 30–40 minut.
2
Pak přidejte česnek a chilli a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je omáčka ještě příliš řídká a nedá se jednoduše nabírat na tortillové lupínky, nechte ji ještě provařit. Po dalších 10 minutách přidejte pepř a všechny bylinky a podávejte s tortillovými chipsy.