Recepty s citronem
Umíte si představit vaření a pečení bez citronu? Možná umíte, protože citron často nebývá v receptech hlavní surovinou. Jeho kyselá šťáva a kůra ale skvěle dodává pokrmům další rozměr chuti. Citronem dochutíte vývar, zálivku na salát, domácí limonádu, omáčku či krémovou polévku. Kůra dodá jiskřivou svěžest těstům, náplním, krémům a mnoha dalším pokrmům.
Citrony můžete i naložit a pak používat například při vaření arabské kuchyně. V mexické, asijské, turecké či indické kuchyni patří citron či limetka skoro ke každému pokrmu, přidává se až těsně před jídlem. V zásadě platí, že s použitím citronu nikdy nešlápnete vedle, záleží pouze na množství. Pro spoustu lidí patří citron hlavně do čaje, pití studené vody s kapkou citronové šťávy zaháníme žízeň s oblibou, někteří dokonce pijí horkou vodu s citronem.
...
- Oblíbenou přísadou při pečení zejména kynutáých moučníků je kandovaná citronová kůra, tzv. citronát. Ten můžete buď koupit nebo připravit doma.
- Citrony se pěstují v subtropických oblastech po celém světě.
- Typická je pro něj zelenožlutá až žlutá barva, pórovitá kůra a šťavnatá dužina.
Celý popis