Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Višňový koláč s ovesnými vločkami a tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 100
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5670 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 709 g
Tuky 238 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na 6. Apetit pikniku nám zachutnal neodolatelný křupavý koláč Hanky Petránkové.

Suroviny

třtinový cukr 160 g
máslo 200 g
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
sůl 1 špetka
Na višně
višně 650 g
vypeckované, čerstvé nebo mražené
Na tvarohovou náplň
tučný
semínka vyškrábnutá
vejce 2 ks

Postup

1

Přiveďte pod bod varu višně s cukrem a nechte hodinu macerovat. Potom slijte.

2

Na náplň promíchejte cukr, tvaroh, smetanu a dřeň z vanilkového lusku a promíchejte. Pak do směsi zapracujte vejce.

3

Troubu rozehřejte na 175°C.

4

Všechny suroviny na těsto smíchejte a prsty vypracujte těsto, které připomíná drobenku.

5

Z těsta odeberte cca 1/4 a odložte stranou. Zbytek těsta natlačte do koláčové formy o průměru 25cm.

6

Na těsto rozetřete tvarohovou směs, uhlaďte a poklaďte slitými višněmi.

7

Posypte drobenkou (zbylým těstem) a pečte cca 30–35 minut. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...