0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Višňový koláč s ovesnými vločkami a tvarohem

Višňový koláč s ovesnými vločkami a tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Višňový koláč s ovesnými vločkami a tvarohem

4.3/5 Počet hodnocení: 85
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5670 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 709 g
Tuky 238 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na 6. Apetit pikniku nám zachutnal neodolatelný křupavý koláč Hanky Petránkové.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 210 g
třtinový cukr 160 g
máslo 200 g
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
sůl 1 špetka
Na višně
višně 650 g
vypeckované, čerstvé nebo mražené
krupicový cukr 120 g
Na tvarohovou náplň
krupicový cukr 65 g
tučný
vanilkový lusk ½ ks
semínka vyškrábnutá
vejce 2 ks

Postup

1

Přiveďte pod bod varu višně s cukrem a nechte hodinu macerovat. Potom slijte.

2

Na náplň promíchejte cukr, tvaroh, smetanu a dřeň z vanilkového lusku a promíchejte. Pak do směsi zapracujte vejce.

3

Troubu rozehřejte na 175°C.

4

Všechny suroviny na těsto smíchejte a prsty vypracujte těsto, které připomíná drobenku.

5

Z těsta odeberte cca 1/4 a odložte stranou. Zbytek těsta natlačte do koláčové formy o průměru 25cm.

6

Na těsto rozetřete tvarohovou směs, uhlaďte a poklaďte slitými višněmi.

7

Posypte drobenkou (zbylým těstem) a pečte cca 30–35 minut. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč