Višňový koláč s ovesnými vločkami a tvarohem

Višňový koláč s ovesnými vločkami a tvarohem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (53)
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5670 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 709 g
Tuky 238 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na 6. Apetit pikniku nám zachutnal neodolatelný křupavý koláč Hanky Petránkové.

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná hladká 210 g
ovesné vločky 180 g
třtinový cukr 160 g
máslo 200 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
sůl 1 špetka
Na višně
višně 650 g
vypeckované, čerstvé nebo mražené
krupicový cukr 120 g
Na tvarohovou náplň
krupicový cukr 65 g
tvaroh měkký 250 g
tučný
zakysaná smetana 190 g
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
vejce 2 ks

1 Přiveďte pod bod varu višně s cukrem a nechte hodinu macerovat. Potom slijte.

2 Na náplň promíchejte cukr, tvaroh, smetanu a dřeň z vanilkového lusku a promíchejte. Pak do směsi zapracujte vejce.

3 Troubu rozehřejte na 175°C. Všechny suroviny na těsto smíchejte a prsty vypracujte těsto, které připomíná drobenku. Z těsta odeberte cca 1/4 a odložte stranou. Zbytek těsta natlačte do koláčové formy o průměru 25cm. Na těsto rozetřete tvarohovou směs, uhlaďte a poklaďte slitými višněmi. Posypte drobenkou (zbylým těstem) a pečte cca 30–35 minut. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit