Na 6. Apetit pikniku nám zachutnal neodolatelný křupavý koláč Hanky Petránkové. Teď si višňový koláč s ovesnými vločkami a tvarohem můžete upéct i vy. Hanka se s námi podělila o recept.
Suroviny
Postup
Přiveďte pod bod varu višně s cukrem a nechte hodinu macerovat. Potom slijte.
Na náplň promíchejte cukr, tvaroh, smetanu a dřeň z vanilkového lusku a promíchejte. Pak do směsi zapracujte vejce.
Troubu rozehřejte na 175 °C.
Všechny suroviny na těsto smíchejte a prsty vypracujte těsto, které připomíná drobenku.
Z těsta odeberte cca 1/4 a odložte stranou. Zbytek těsta natlačte do koláčové formy o průměru 25 cm.
Na těsto rozetřete tvarohovou směs, uhlaďte a poklaďte slitými višněmi.
Posypte drobenkou (zbylým těstem) a pečte cca 30–35 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Snídaně v trávě: 19 nejlepších receptů do přírody(19 receptů )
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )