0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mražený jogurt s okurkou a bazalkou

Mražený jogurt s okurkou a bazalkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 444 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 62 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jogurt má jemnou přirozenou chuť po okurkách a bazalce. Chcete-li, aby byl výraznější, můžete ho dosladit krupicovým cukrem či podávat naslano s čerstvě mletým pepřem, vločkovou mořskou solí a balzamikovým krémem. 

Suroviny

okurka 2 ks
polní, 1,5 větší nebo 2 menší oloupané, nahrubo nakrájené (mají-li příliš mnoho a příliš zralých semen, odstraňte je) + zbývající 0,5 nebo 1 malá oloupaná a nakrájená na kolečka, k podávání
jogurt řeckého typu 420 g
hustý
bazalka 1 hrst
+ navíc pěkné malé lístky na ozdobení
med 50 ml
tekutý

1 Kusy okurek, jogurt, bazalku a med rozmixujte dohladka. Směs nalijte do uzavíratelného plastového sáčku (nebo více sáčků, je-li třeba), vyžeňte co nejvíc vzduchu, uzavřete a pak naplocho položte na vhodný tácek či pečicí plech a dejte do mrazáku. Mrazte 3–4 hodiny, aby směs zmrzla.

2 Vyjměte z mrazáku a pak ztuhlou hmotu rozlámejte na kousky. Rozmixujte skoro dohladka (opatrně seškrabujte ze stěn nádoby), trvá to cca 2–3 minuty. Nalijte do vhodné 1,5litrové nádoby a mrazte 2 hodiny, aby směs ztuhla. Podávejte s plátky okurky a bazalkovými lístky. 

ZKUSTE TAKÉ:

Okurkové nanuky

PŘÍPRAVA 20 MINUT ■ MRAZENÍ 4 HODINY ■ NA 8–12 KOUSKŮ
■ VELMI SNADNÉ

1 Rozpulte 1 velkou okurku hadovku, půlku nakrájejte nahrubo, rozmixujte a přeceďte přes jemné sítko, abyste získali cca 60ml tekutiny. Ve džbánku ji smíchejte se 60ml agávového sirupu, 80ml limetové šťávy, 1 lžící nadrobno nakrájené čerstvé máty a 625ml vody. Směsí naplňte 8–12 formiček o objemu alespoň 80ml. Přidejte plátky z druhé půlky okurky podle potřeby zbavené semen a nakrájené na dlouhé tenké plátky. Mrazte 1 hodinu. Vložte tyčky na držení a mrazte další 2–3 hodiny, aby nanuky zmrzly a ztuhly. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč