Ideální osvěžující pokrm pro horké letní dny. Navíc ho snadno přizpůsobíte potřebám vegetariánů.
Suroviny
1 V robotu či mixéru rozmixujte nahrubo okurku s avokádem, jarní cibulkou, koriandrem a mátou. Pak přidejte bazalku a zbývající suroviny až po sůl a pepř a rozmixujte dohladka. Dejte chladit na 4–6 hodin.
2 Před podáváním ozdobte krevetami opečenými na pánvi dorůžova, olivovým olejem a bylinkami a/nebo jarní cibulkou.
ZKUSTE TAKÉ:
Tarator
PŘÍPRAVA 10 MINUT + CHLAZENÍ ■ PRO 4–6 OSOB ■ VELMI SNADNÉ
- 1 velká okurka (polní či hadovka)
- 1kg bílého jogurtu
- 2 stroužky česneku, podrcené
- mořská sůl a pepř (může být i bílý)
- 1–2 lžíce panenského olivového oleje
- 2 hrsti sekaných vlašských ořechů
- 4 lžíce nasekaného čerstvého kopru a/nebo máty
- led a chlebové placky k podávání
1 Okurku nakrájejte, jak je vám libo. Promíchejte ji s prošlehaným jogurtem, podle chuti naředěným pramenitou vodou, česnekem a dochuťte solí a pepřem. Dejte vychladit. Před podáváním polévku pokropte olejem a posypejte ořechy i koprem či mátou. Podle chuti podávejte s ledem, doplněné opečenými chlebovými plackami.