K tomu, aby byl salát neotřelý, nemusíte vymýšlet nové kombinace surovin – stačí u klasiky změnit způsob krájení a přidat zajímavý dresink.
Suroviny
olivový olej panenský
1
PL
sýr halloumi
250
g
na 4 plátky
okurka
1,5
ks
polní či hadovka, nakrájená na dlouhé nudle pomocí škrabky na zeleninu nebo na špagety (spiralizérem)
rajčata cherry
250
g
rozpůlená
olivy černé
100
g
kalamata, vypeckované
bazalka
2
hrst
čerstvé
Na dresink
okurka
½
ks
polní nebo hadovka, oloupaná, nakrájená nahrubo
bazalka
2
hrst
kešú
70
g
pražené
oregano
1
hrst
nasekané
pažitka
2
PL
nasekaná
olivový olej panenský
1
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 Přísady na dresink rozmixujte dohladka s 50ml vody(podle potřeby přidejte vody více), osolte a opepřete.
2 Halloumi opečte v nepřilnavé pánvi na oleji (anebo na grilovací pánvi) z každé strany 2 minuty, dozlatova.
3 Sýr natrhejte na kousky a na servírovacím talíři nebo v míse je smíchejte s ostatními přísadami a dresinkem, opepřete.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů)
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů)
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů)
- Okurkový salát 11x jinak(11 receptů)