Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Středomořský okurkový salát

Středomořský okurkový salát

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1776 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 45 g
Tuky 138 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K tomu, aby byl salát neotřelý, nemusíte vymýšlet nové kombinace surovin – stačí u klasiky změnit způsob krájení a přidat zajímavý dresink. 

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
halloumi 250 g
na 4 plátky
okurka 1.5 ks
polní či hadovka, nakrájená na dlouhé nudle pomocí škrabky na zeleninu nebo na špagety (spiralizérem)
rajčata cherry 250 g
rozpůlená
olivy černé 100 g
kalamata, vypeckované
bazalka 2 hrst
čerstvé
Na dresink
okurka 0.5 ks
polní nebo hadovka, oloupaná, nakrájená nahrubo
bazalka 2 hrst
kešú 70 g
pražené
oregano 1 hrst
nasekané
pažitka 2 PL
nasekaná
olivový olej panenský 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Přísady na dresink rozmixujte dohladka s 50ml vody(podle potřeby přidejte vody více), osolte a opepřete.

2 Halloumi opečte v nepřilnavé pánvi na oleji (anebo na grilovací pánvi) z každé strany 2 minuty, dozlatova.

3 Sýr natrhejte na kousky a na servírovacím talíři nebo v míse je smíchejte s ostatními přísadami a dresinkem, opepřete. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit