0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Středomořský okurkový salát

Středomořský okurkový salát

3.9 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1776 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 45 g
Tuky 138 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K tomu, aby byl salát neotřelý, nemusíte vymýšlet nové kombinace surovin – stačí u klasiky změnit způsob krájení a přidat zajímavý dresink. 

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
sýr halloumi 250 g
na 4 plátky
okurka 1.5 ks
polní či hadovka, nakrájená na dlouhé nudle pomocí škrabky na zeleninu nebo na špagety (spiralizérem)
rajčata cherry 250 g
rozpůlená
olivy černé 100 g
kalamata, vypeckované
bazalka 2 hrst
čerstvé
Na dresink
okurka 0.5 ks
polní nebo hadovka, oloupaná, nakrájená nahrubo
bazalka 2 hrst
kešú 70 g
pražené
oregano 1 hrst
nasekané
pažitka 2 PL
nasekaná
olivový olej panenský 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Přísady na dresink rozmixujte dohladka s 50ml vody(podle potřeby přidejte vody více), osolte a opepřete.

2 Halloumi opečte v nepřilnavé pánvi na oleji (anebo na grilovací pánvi) z každé strany 2 minuty, dozlatova.

3 Sýr natrhejte na kousky a na servírovacím talíři nebo v míse je smíchejte s ostatními přísadami a dresinkem, opepřete. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Apetit magazín

AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit