0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborový salát s dvojí okurkou a ryba ve vločkách

Bramborový salát s dvojí okurkou a ryba ve vločkách

2/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3911 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 316 g
Tuky 202 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Okurky patří zcela zaslouženě mezi stálice svěžího letního nebe. Vůbec nejsou nudné a v kuchyni se s nimi dá opravdu kouzlit. Třeba tento svěží salát si zaručeně zamilujete!

Suroviny

Na salát
mrkev 100 g
v celku, očištěná
celer 75 g
v celku, očištěný
petržel 50 g
kořenová, v celku
brambory 600 g
salátové, varný typ A
cibule 50 g
nakrájená nadrobno
okurky nakládané 2 ks
hadovka malá nebo 1/2 velké, oloupaná, zbavená semen
vejce 3 ks
natvrdo, nakrájená na kostičky
majonéza 2 PL
nebo podle chuti
hořčice plnotučná 1 ČL
nemusí být
hrášek 1 PL
vařený
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová šťáva
možno nahradit lákem z okurek, na doladění
Na ryby
mouka pšeničná hladká 3 PL
jemné
petrželka 3 PL
nadrobno nasekaná
citronová kůra 2 PL
najemno nastrouhaná
sůl
kmín
mletý
pepř
čerstvě mletý
ryba 4 porce
rybí filet chlazený, každý cca 150 g, podle chuti
mléko
trocha, možno nahradit bílkem, na obalování
rostlinný olej 4 PL
máslo 2 PL

1 Připravte si suroviny na salát. Kořenovou zeleninu a brambory uvařte v celku a potom oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Dvě kyselé okurky také nakrájejte nadrobno, hadovku oloupejte, zbavte semen a nakrájejte na plátky, kostičky či nastrouhejte nahrubo. Pak všechno smíchejte s ostatními přísadami a chuťově dolaďte, odložte do chladu.

2 Mouku smíchejte s vločkami, petrželkou a citronovou kůrou, osolte, opepřete, okmínujte. Rybí filety opláchněte, osušte, navlhčete mlékem (smočte v mělké nádobě nebo potřete silikonovým štětcem) nebo smočte v bílku a obalte z obou stran ve vločkách s moukou a přitiskněte je (na eventuální straně s kůží to nejde tak snadno). V pánvi rozehřejte olej a máslo a opékejte rybu asi 5 minut z každé strany. Jezte se salátem.

ZKUSTE TAKÉ:

Salát z těstovinové rýže

PŘÍPRAVA 5 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY
■ VELMI SNADNÉ

1 Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte 400 g orza (těstovinové rýže) či nějakých drobných krátkých těstovin podle návodu na obalu tak, aby byly al dente (nejspíš 8–9 minut). Pak je sceďte, nechte pár minut chladnout a promíchejte s 2 lžícemi panenského olivového oleje prošlehanými se šťávou a kůrou z 1 citronu, 1 velkou okurkou hadovkou, zbavenou semen, podle chuti oloupanou a nakrájenou na kostičky, 1 lžící nadrobno nakrájené čerstvé máty, 1 lžící nadrobno nakrájené hladkolisté petrželky a 100–150g sýra feta, rozdrobeného. Podle chuti osolte (vločkovou) mořskou solí (pozor, sýr bývá slaný) a opepřete čerstvě mletým pepřem. Podávejte vychlazené nebo při pokojové teplotě. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč