Bramborový salát s dvojí okurkou a ryba ve vločkách

Bramborový salát s dvojí okurkou a ryba ve vločkách

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (4)
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3911 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 316 g
Tuky 202 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Okurky patří zcela zaslouženě mezi stálice svěžího letního nebe. Vůbec nejsou nudné a v kuchyni se s nimi dá opravdu kouzlit. Třeba tento svěží salát si zaručeně zamilujete!

Související recepty

Suroviny

Na salát
mrkev 100 g
v celku, očištěná
celer 75 g
v celku, očištěný
petržel 50 g
kořenová, v celku
brambory 600 g
salátové, varný typ A
cibule 50 g
nakrájená nadrobno
okurky nakládané 2 ks
okurka 1 ks
hadovka malá nebo 1/2 velké, oloupaná, zbavená semen
vejce 3 ks
natvrdo, nakrájená na kostičky
majonéza 2 PL
nebo podle chuti
hořčice plnotučná 1 ČL
nemusí být
hrášek 1 PL
vařený
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová štáva
možno nahradit lákem z okurek, na doladění
Na ryby
mouka pšeničná hladká 3 PL
ovesné vločky 12 PL
jemné
petrželka 3 PL
nadrobno nasekaná
citronová kůra 2 PL
najemno nastrouhaná
sůl
kmín
mletý
pepř
čerstvě mletý
ryba 4 porce
rybí filet chlazený, každý cca 150 g, podle chuti
mléko
trocha, možno nahradit bílkem, na obalování
rostlinný olej 4 PL
máslo 2 PL

1 Připravte si suroviny na salát. Kořenovou zeleninu a brambory uvařte v celku a potom oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Dvě kyselé okurky také nakrájejte nadrobno, hadovku oloupejte, zbavte semen a nakrájejte na plátky, kostičky či nastrouhejte nahrubo. Pak všechno smíchejte s ostatními přísadami a chuťově dolaďte, odložte do chladu.

2 Mouku smíchejte s vločkami, petrželkou a citronovou kůrou, osolte, opepřete, okmínujte. Rybí filety opláchněte, osušte, navlhčete mlékem (smočte v mělké nádobě nebo potřete silikonovým štětcem) nebo smočte v bílku a obalte z obou stran ve vločkách s moukou a přitiskněte je (na eventuální straně s kůží to nejde tak snadno). V pánvi rozehřejte olej a máslo a opékejte rybu asi 5 minut z každé strany. Jezte se salátem.

ZKUSTE TAKÉ:

Salát z těstovinové rýže

PŘÍPRAVA 5 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY
■ VELMI SNADNÉ

1 Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte 400 g orza (těstovinové rýže) či nějakých drobných krátkých těstovin podle návodu na obalu tak, aby byly al dente (nejspíš 8–9 minut). Pak je sceďte, nechte pár minut chladnout a promíchejte s 2 lžícemi panenského olivového oleje prošlehanými se šťávou a kůrou z 1 citronu, 1 velkou okurkou hadovkou, zbavenou semen, podle chuti oloupanou a nakrájenou na kostičky, 1 lžící nadrobno nakrájené čerstvé máty, 1 lžící nadrobno nakrájené hladkolisté petrželky a 100–150g sýra feta, rozdrobeného. Podle chuti osolte (vločkovou) mořskou solí (pozor, sýr bývá slaný) a opepřete čerstvě mletým pepřem. Podávejte vychlazené nebo při pokojové teplotě. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit