Pestrobarevná večeře plná zeleniny nadchne nejen vegany. Díky bleskové a snadné přípravě si ho jistě zamilujete také.
Suroviny
Postup
Vidličkou či metličkou prošlehejte přísady na omáčku.
Nudle uvařte podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte je a propláchněte studenou vodou. Odložte.
Ve velké hluboké pánvi nebo ve woku na středním až silném ohni rozehřejte olej. Až se olej rozpálí, vsypte houby a pokud možno v jedné vrstvě je opékejte 1–2 minuty z každé strany, aby zezlátly. Vyjměte je z pánve a odložte. Do pánve dejte brokolici a opékejte 3–4 minuty, aby byla měkká, ale ještě křehká. Přidejte papriky a hrášek či boby, cibulku a česnek. Za stálého obracení opékejte 1–2 minuty, až papriky změknou. Potom do pánve přidejte připravenou omáčku a nudle. Pomocí kleští obalte nudle a zeleninu v omáčce. Minutu prohřívejte, aby omáčka zhoustla. Odstavte, posypte sezamem a podávejte horké