Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pekingské nudle

Pekingské nudle
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pekingské nudle

4.6/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2312 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 160 g
Tuky 125 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nudle (asi díky své délce) představují v čínské symbolice dlouhověkost. Proto se také při jídle nemají krájet – zkrátili byste si život! Připravte si čínské nudle de luxe!

Suroviny

mleté
sezamový olej 1,5 PL
rostlinný olej 1,5 PL
česnek 1,5 PL
jemně nasekaný
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nasekaný
jarní cibulka 3 PL
jemně nasekaná
sójová omáčka 2 PL
sůl 2 PL
pepř ČL
černý
olivový olej chilli 2 ČL
vývar kuřecí 300 ml

Postup

1

Špagety vsypte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a po­dle návodu na obalu je uvařte tak, aby zůstaly pevné na skus. Pak je propláchněte pod tekoucí studenou vodou, v míse promíchejte se sezamovým olejem a dejte stranou. (Můžete je překrýt fólií a uložit až na dvě hodiny do chladničky.)

2

Rozpalte velkou těžkou pánev nebo wok a vlijte na ni rostlinný olej. Když je také rozpálený, vsypte do něj česnek, zázvor a cibuli. Vzápětí přidejte mleté maso. Dobře promíchávejte, aby se netvořily žmolky, a smažte asi dvě minuty, až maso přestane být růžové. Přidejte zbytek ingrediencí a za stálého míchání uveďte do varu; poté teplotu snižte a vařte asi pět minut.

3

Špagety vsypte na půl minuty do horké vody, aby se prohřály, a poté je pečlivě sceďte. Pak přesypte do mísy a přelijte pikantní masovou omáčkou. Promíchejte, ozdobte cibulkou a ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

31.08.2007 10:38
Recept se nachází v č.2/05, str.41
22.05.2007 23:21
Jsou opravdu skvělé a jednoduché, rychlá večeře, potěší manžela i 3letého syna, který špagety miluje. Jen kořením kvůli němu míň. Vylepšila jsem to ještě citronovou trávou, špetkou kokosu (thajská inspirace) a zeleninou z dostupných zásob: fazolky, brokolice, zelená paprika (inspirace dalším místním asijským receptem. Takže vlastně takové spagetti verde asiatico!
11.11.2006 15:56
vynikajúci recept, ale korenín 2x viac, možno pridať čínsku zeleninu
06.05.2006 18:08
místo špaget , bezvaječné vietnamské nudle , s němi je to vynikající

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč