Nudle (asi díky své délce) představují v čínské symbolice dlouhověkost. Proto se také při jídle nemají krájet – zkrátili byste si život! Připravte si čínské nudle de luxe!
Suroviny
Postup
Špagety vsypte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a podle návodu na obalu je uvařte tak, aby zůstaly pevné na skus. Pak je propláchněte pod tekoucí studenou vodou, v míse promíchejte se sezamovým olejem a dejte stranou. (Můžete je překrýt fólií a uložit až na dvě hodiny do chladničky.)
Rozpalte velkou těžkou pánev nebo wok a vlijte na ni rostlinný olej. Když je také rozpálený, vsypte do něj česnek, zázvor a cibuli. Vzápětí přidejte mleté maso. Dobře promíchávejte, aby se netvořily žmolky, a smažte asi dvě minuty, až maso přestane být růžové. Přidejte zbytek ingrediencí a za stálého míchání uveďte do varu; poté teplotu snižte a vařte asi pět minut.
Špagety vsypte na půl minuty do horké vody, aby se prohřály, a poté je pečlivě sceďte. Pak přesypte do mísy a přelijte pikantní masovou omáčkou. Promíchejte, ozdobte cibulkou a ihned podávejte.
Komentáře
Anonym
06.05.2006 18:08
Pekingské nudle
Anonym
11.11.2006 15:56
pekingské nudle
Anonym
22.05.2007 23:21
Spagetti Verde Asiatico
Anonym
31.08.2007 10:38
Apetit 2/05