Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pekingské nudle
Pekingské nudle
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pekingské nudle

4.6/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2312 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 160 g
Tuky 125 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nudle (asi díky své délce) představují v čínské symbolice dlouhověkost. Proto se také při jídle nemají krájet – zkrátili byste si život! Připravte si čínské nudle de luxe!

Suroviny

mleté
sezamový olej 1,5 PL
rostlinný olej 1,5 PL
česnek 1,5 PL
jemně nasekaný
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nasekaný
jarní cibulka 3 PL
jemně nasekaná
sójová omáčka 2 PL
sůl 2 PL
pepř ČL
černý
olivový olej chilli 2 ČL
vývar kuřecí 300 ml

Postup

1

Špagety vsypte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a po­dle návodu na obalu je uvařte tak, aby zůstaly pevné na skus. Pak je propláchněte pod tekoucí studenou vodou, v míse promíchejte se sezamovým olejem a dejte stranou. (Můžete je překrýt fólií a uložit až na dvě hodiny do chladničky.)

2

Rozpalte velkou těžkou pánev nebo wok a vlijte na ni rostlinný olej. Když je také rozpálený, vsypte do něj česnek, zázvor a cibuli. Vzápětí přidejte mleté maso. Dobře promíchávejte, aby se netvořily žmolky, a smažte asi dvě minuty, až maso přestane být růžové. Přidejte zbytek ingrediencí a za stálého míchání uveďte do varu; poté teplotu snižte a vařte asi pět minut.

3

Špagety vsypte na půl minuty do horké vody, aby se prohřály, a poté je pečlivě sceďte. Pak přesypte do mísy a přelijte pikantní masovou omáčkou. Promíchejte, ozdobte cibulkou a ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

31.08.2007 10:38
Recept se nachází v č.2/05, str.41
22.05.2007 23:21
Jsou opravdu skvělé a jednoduché, rychlá večeře, potěší manžela i 3letého syna, který špagety miluje. Jen kořením kvůli němu míň. Vylepšila jsem to ještě citronovou trávou, špetkou kokosu (thajská inspirace) a zeleninou z dostupných zásob: fazolky, brokolice, zelená paprika (inspirace dalším místním asijským receptem. Takže vlastně takové spagetti verde asiatico!
11.11.2006 15:56
vynikajúci recept, ale korenín 2x viac, možno pridať čínsku zeleninu
06.05.2006 18:08
místo špaget , bezvaječné vietnamské nudle , s němi je to vynikající

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...