0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pekingské nudle

Pekingské nudle
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pekingské nudle

4.6 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2312 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 160 g
Tuky 125 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nudle (asi díky své délce) představují v čínské symbolice dlouhověkost. Proto se také při jídle nemají krájet – zkrátili byste si život! Připravte si čínské nudle de luxe!

Suroviny

špagety (těstoviny) 350 g
vepřové maso 450 g
mleté
sezamový olej 1.5 PL
rostlinný olej 1.5 PL
česnek 1.5 PL
jemně nasekaný
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nasekaný
jarní cibulka 3 PL
jemně nasekaná
chilli omáčka 2 PL
čínské víno 1.5 PL
sójová omáčka 2 PL
sůl 2 PL
pepř ČL
černý
olivový olej chilli 2 ČL
krupicový cukr 2 ČL
vývar kuřecí 300 ml

Postup

1

Špagety vsypte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a po­dle návodu na obalu je uvařte tak, aby zůstaly pevné na skus. Pak je propláchněte pod tekoucí studenou vodou, v míse promíchejte se sezamovým olejem a dejte stranou. (Můžete je překrýt fólií a uložit až na dvě hodiny do chladničky.)

2

Rozpalte velkou těžkou pánev nebo wok a vlijte na ni rostlinný olej. Když je také rozpálený, vsypte do něj česnek, zázvor a cibuli. Vzápětí přidejte mleté maso. Dobře promíchávejte, aby se netvořily žmolky, a smažte asi dvě minuty, až maso přestane být růžové. Přidejte zbytek ingrediencí a za stálého míchání uveďte do varu; poté teplotu snižte a vařte asi pět minut.

3

Špagety vsypte na půl minuty do horké vody, aby se prohřály, a poté je pečlivě sceďte. Pak přesypte do mísy a přelijte pikantní masovou omáčkou. Promíchejte, ozdobte cibulkou a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

místo špaget , bezvaječné vietnamské nudle , s němi je to vynikající

Anonym

Jsou opravdu skvělé a jednoduché, rychlá večeře, potěší manžela i 3letého syna, který špagety miluje. Jen kořením kvůli němu míň. Vylepšila jsem to ještě citronovou trávou, špetkou kokosu (thajská inspirace) a zeleninou z dostupných zásob: fazolky, brokolice, zelená paprika (inspirace dalším místním asijským receptem. Takže vlastně takové spagetti verde asiatico!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit