0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špízy se slaninou

spizy se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špízy se slaninou

3.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1763 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 0 g
Tuky 149 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké špízy, které však zasytí. Nemusíte vymýšlet žádnou přílohu, chutnají skvěle i samotné.  

Suroviny

kotleta 4 ks
bez kosti
sůl
pepř
bylinky
majoránka, rozmarýn
olej 2 PL
na potírání

Postup

1
Maso nakrájejte na menší kostky o hraně zhruba jeden centimetr. Napichujte je na jehlu střídavě se slaninou stočenou do ruličky. Osolte, opepřete a posypte rozemnutou sušenou majoránkou či jinými bylinkami.
2
Špízky grilujte za občasného potírání olejem dvacet až třicet minut, záleží na velikosti kostek. Nemáte-li gril, můžete kostky masa i plátky slaniny opéci na pánvi. Záleží jen na vás, jestli je pak sníte jen tak, nebo je efektně napícháte na jehly.

Tip Apetitu:
  • Jestli používáte na grilování dřevěné špejle, namočte je před tím asi na půl hodiny do vody. Díky tomuto opatření se nezačnou pálit.
  • Špíz můžete oživit i kousky zeleniny a hrát si s kořeněním.
  • Čím drobnější kostičky nakrájíte, tím bude jídlo lákavější a maso křehčí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč