Lehké špízy, které však zasytí. Nemusíte vymýšlet žádnou přílohu, chutnají skvěle i samotné.
Suroviny
kotleta
4
ks
bez kosti
anglická slanina
200
g
sůl
pepř
bylinky
majoránka, rozmarýn
olej
2
PL
na potírání
Postup
1
Maso nakrájejte na menší kostky o hraně zhruba jeden centimetr. Napichujte je na jehlu střídavě se slaninou stočenou do ruličky. Osolte, opepřete a posypte rozemnutou sušenou majoránkou či jinými bylinkami.
2
Špízky grilujte za občasného potírání olejem dvacet až třicet minut, záleží na velikosti kostek. Nemáte-li gril, můžete kostky masa i plátky slaniny opéci na pánvi. Záleží jen na vás, jestli je pak sníte jen tak, nebo je efektně napícháte na jehly.
Tip Apetitu:
Tip Apetitu:
- Jestli používáte na grilování dřevěné špejle, namočte je před tím asi na půl hodiny do vody. Díky tomuto opatření se nezačnou pálit.
- Špíz můžete oživit i kousky zeleniny a hrát si s kořeněním.
- Čím drobnější kostičky nakrájíte, tím bude jídlo lákavější a maso křehčí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Probuzená síla slaniny(14 receptů )