Špízy se slaninou

Špízy se slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (4)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1763 kcal
Bílkoviny 102 g
Cukr 0 g
Tuky 149 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lehké špízy, které však zasytí. Nemusíte vymýšlet žádnou přílohu, chutnají skvěle i samotné.  

Suroviny

kotleta 4 ks
bez kosti
anglická slanina 200 g
sůl
pepř
bylinky
majoránka, rozmarýn
olej 2 PL
na potírání

Postup

1
Maso nakrájejte na menší kostky o hraně zhruba jeden centimetr. Napichujte je na jehlu střídavě se slaninou stočenou do ruličky. Osolte, opepřete a posypte rozemnutou sušenou majoránkou či jinými bylinkami.
2
Špízky grilujte za občasného potírání olejem dvacet až třicet minut, záleží na velikosti kostek. Nemáte-li gril, můžete kostky masa i plátky slaniny opéci na pánvi. Záleží jen na vás, jestli je pak sníte jen tak, nebo je efektně napícháte na jehly.

Tip Apetitu:
  • Jestli používáte na grilování dřevěné špejle, namočte je před tím asi na půl hodiny do vody. Díky tomuto opatření se nezačnou pálit.
  • Špíz můžete oživit i kousky zeleniny a hrát si s kořeněním.
  • Čím drobnější kostičky nakrájíte, tím bude jídlo lákavější a maso křehčí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit