Kostky sladkých brambor si i po uvaření zachovávají příjemnou pružnost a pevnost. Báječně kontrastují se šťavnatou šunkou i s křupavými paprikami!
Suroviny
Na špíz
šunka
750
g
vařená, lze nahradit uzeným masem, na kostky
brambory
1,2
kg
sladké, povařené, oloupané, na kostky
paprika zelená
1
ks
na čtverečky
arabský chléb
lze nahradit pečenými trojhránky z listového těsta
petrželka
na posypání
Na marinádu
škrob
1
ČL
ananasový džus
200
ml
hustá
chilli omáčka
½
hrnku
ostrá
med
3
PL
rostlinný olej
2
PL
Na špízy střídavě napíchejte šunku, brambory a papriku. Promíchejte marinádu. Špízy grilujte na otevřeném grilu nebo v troubě, případně na grilovací pánvi, a důkladně je potírejte omáčkou. Jestli chcete, posypte petrželkou. Podávejte s rýží nebo s chlebovými plackami (pita, arabský chléb, lavaš; ty jsou ještě chutnější, když je opečete na grilu či pánvi). Můžete také nakrájet trojhránky z listového těsta a čtvrt hodiny je péct v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Komentáře
Anonym
16.04.2008 09:32
Apetit 3/07